Εργασιακή ΖΟΥΓΚΛΑ στην Ελλάδα: ΚΟΥΠΟΝΙΑ αντί μισθού και προσλήψεις μέσω ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!

Απίστευτες καταγγελίες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Εργασιακή ΖΟΥΓΚΛΑ στην Ελλάδα: ΚΟΥΠΟΝΙΑ αντί μισθού και προσλήψεις μέσω ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!

Μια πρωτοφανή εργασιακή ζούγκλα, ακόμη και για την Ελλάδα της κρίσης, περιγράφει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία μιλά για «νέα μόδα» με κουπόνια αντί μισθού και προσλήψεις μέσω Βουλγαρίας (με αντίστοιχο μισθό φυσικά) για εργασία στην Ελλάδα!

Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παράνομες πρακτικές εταιρειών πώλησης κουπονιών (vouchers), οι οποίες προτρέπουν, ακόμα και μεγάλες εργοδότριες εταιρείες, να αντικαθιστούν παρανόμως μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων τους με διατακτικές γευμάτων και σούπερ μάρκετ».

Όπως υποστηρίζει, οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι στοχεύουν σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του αλλά στην πραγματικότητα εισφοροδιαφεύγουν και υποκαθιστούν κυρίως έκτακτες αποδοχές όπως νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, κλπ., με τα εκπτωτικά κουπόνια!

Συνεχίζοντας, η ΟΙΥΕ μιλά για μια ακόμη «νέα μόδα» στην αγορά εργασίας με προσλήψεις Ελλήνων εργαζομένων σε εταιρείες σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην Ελλάδα και πληρώνονται μέσω προπληρωμένων καρτών από τράπεζες των δύο αυτών χωρών με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν τίποτα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας!

Όπως εξηγεί η ΟΙΥΕ, και οι δύο πρακτικές είναι παράνομες αφού ούτε πληρωμή μισθού σε είδος επιτρέπεται, ούτε εργασία εντός της Ελληνικής Επικράτειας με πρόσληψη σε άλλη χώρα.

«Καλούμε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις φορολογικές αρχές και την Οικονομική Αστυνομία, να ξεκινήσουν εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου εν τη γενέσει, διότι οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά απροστάτευτοι σε μια αγορά εργασίας πραγματική “ζούγκλα”» σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Διαμηνύουμε σε όσους εφαρμόζουν αυτές τις παράνομες και μεσαιωνικές πρακτικές, ότι θα βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους την ΟΙΥΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, να στεκόμαστε εμπόδιο στα βρώμικα σχέδια τους. Εδώ και τώρα επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις, ισχυρές εργασιακές σχέσεις, ισχυρούς εργαζόμενους. Να μπει φραγμός και τέλος στην ασυδοσία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top