ΧΑΟΣ με την καθυστέρηση της εγκυκλίου για τα μπλοκάκια! Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πως και πότε θα πληρωθούν

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων δεν ξέρουν τι μισθοδοσία θα βγάλουν σε λίγες μέρες

Ο νόμος για τις ασφαλιστικές εισφορές είναι σε ισχύ εδώ και 8 μήνες, η εφαρμογή του συστήματος εδώ και 11 μέρες, αλλά η εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας για όσους εργάζονται με μπλοκάκι… ακόμη εκκρεμεί!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν πως και πότε θα πληρωθούν από την εργασία τους αλλά και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων να μην ξέρουν τι μισθοδοσία θα βγάλουν σε λίγες μέρες.

Περίπου 100.000 μισθωτοί που έχουν έστω κι ένα μικρό εισόδημα από μπλοκάκι θα κληθούν να πληρώσουν διπλές εισφορές και ως μισθωτοί και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς φυσικά να έχουν διπλές παροχές.

Η κυβέρνηση λέει πως η εισφορά για όσους έχουν έως δύο εργοδότες θα επιμεριστεί σε εργοδότη και εργαζόμενο, αλλά ποιος εργοδότης είναι αυτός που θα πληρώσει ξαφνικά 13,3% εισφορά σε κάποιον που έχει… με μπλοκάκι!

Είναι βέβαιο ότι πολλοί θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη συνεργασία με τον εργαζόμενο ή να μετακυλήσουν στον εργαζόμενο τη συνολική εισφορά. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, δε θα έχει κανένα νόημα ο εργαζόμενος να κρατήσει τη δουλειά,  αφού αν παίρνει 100 ευρώ τα 60 θα πηγαίνουν σε φόρο και εισφορά.

Όλα αυτά ψάχνει να ξεδιαλύνει το υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να δούμε το πότε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top