Ντράγκι: ​«Το 2015 ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα»

"Ποιος ανήκει στην ευρωζώνη και ποιος όχι, δεν αποτελεί απόφαση της ΕΚΤ'' τονίζει

Ντράγκι: ​«Το 2015 ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα»

​«Το 2015 ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην εφημερίδα Bild.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «πλέον, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα σήμερα η χώρα και οι πολίτες της είναι η ανάπτυξη».

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το εάν το ευρώ αποτελεί μέρος του προβλήματος ή της λύσης για την Ελλάδα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρύθμισες. Στην ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το επιτύχει αυτό με την βοήθεια των εταίρων της. Αλλά ένα πράγμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: ποιος ανήκει στην ευρωζώνη και ποιος όχι, δεν αποτελεί απόφαση της ΕΚΤ. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τις χώρες – μέλη» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top