Πρόστιμο-μαμούθ 167 εκ. ευρώ για τους βοσκότοπους από την ΕΕ!

Τι αποκάλυψε ο Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή

Πρόστιμο-μαμούθ 167 εκ. ευρώ για τους βοσκότοπους από την ΕΕ!

Νέο, πρόστιμο-μαμούθ ύψους 167 εκ. ευρώ επέβαλε στην Ελλάδα η ΕΕ, όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Αποστόλου.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα 375 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-2011, στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων. Αιφνιδιαστικά, τις τελευταίες ημέρες, ήρθε άλλο ένα πρόστιμο από την ΕΕ για την περίοδο 2012-2013, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη για την περίοδο του 2014» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, σχετικά με τις άδειες πρόχειρων καταλυμάτων που αφορούν μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Ο υπουργός τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη κατά το παρελθόν καθότι δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη βαρύτητα στο θέμα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται διαρκώς πρόστιμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόχειρων καταλυμάτων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν οι αναγκαίες βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους παραγωγούς και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την ελληνική αγροτική παραγωγή και κυρίως την αιγοπροβατοτροφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top