ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ 40.000 εφάπαξ μέχρι τον Μάιο

Παρουσιάστηκε εμπλοκή και οι αιτήσεις μπαίνουν σε λίστα αναμονής

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ 40.000 εφάπαξ μέχρι τον Μάιο

​Σημαντική εμπλοκή παρουσιάστηκε στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, όσον αφορά στον υπολογισμό των συντελεστών βιωσιμότητάς τους, με αποτέλεσμα να μπουν στον πάγο μέχρι τον Μάιο, περίπου 40.000 εφάπαξ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η αναβολή έχει να κάνει με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν υπάρχουν τα χρήματα μέχρι τον Μάιο του 2015, κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι 31/8/2013.

Ουσιαστικά, παγώνουν έως και 20 μήνες οι πληρωμές εφάπαξ από τα Ταμεία και τους λογαριασμούς Πρόνοιας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, καθώς και των φορέων πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα για ασφαλισμένους που αποχώρησαν για σύνταξη μετά την 1/9/2013.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν αποχωρήσει για σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και μετά θα περιμένουν έως και 20 μήνες για να πληρωθούν το εφάπαξ τους, το οποίο θα είναι και μειωμένο.

Στο… περίμενε είναι αυτή τη στιγμή 40.000 ασφαλισμένοι που δικαιούνται εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, τα ταμεία πρόνοιας των ΔΕΚΟ, καθώς και από φορείς πρόνοιας ιδιωτικού τομέα που έχουν ενταχθεί στο ΤΑΠΙΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top