«Θωρακίζεται» το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Συνδέθηκαν στο σύστημα του Taxisnet επτά τράπεζες

«Θωρακίζεται» το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Πιο απλή και πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία δήλωσης ακατάσχετου λογαριασμού.

Η ΓΓΔΕ ανακοίνωση ότι από τις 3 Νοεμβρίου δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών δήλωσης ακατάσχετων λογαριασμού για τις παρακάτω τράπεζες:

1. ALPHA BANK,

2. ATTICA BANK,

3. ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,

4. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,

5. EUROBANK ERGASIAS,

6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,

7. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται τις δηλώσεις σε ημερήσια βάση (εργάσιμες ημέρες) και ενημερώνει ηλεκτρονικά τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη εμφανίζεται στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει το αποτέλεσμα της αίτησής του.

Τι περιμένει όσους θελήσουν να δηλώσουν ακατάσχετο τραπεζικό λαγαριασμό σε τράπεζα που δεν έχει ενταχθεί στην εφαρμογή του Taxisnet; Όπως περιγράφει το υπουργείο Οικονομικών:

«Για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί, το προς εκτύπωση αποδεικτικό γνωστοποίησης / δήλωσης πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες, μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα για την πλήρη εφαρμογή των ειδικότερα οριζόμενων στην ΠΟΛ 1182/2014 (ΦΕΚ Β 2025). H ισχύς του άρχεται από την επομένη ημέρα προσκόμισής του στο πιστωτικό ίδρυμα. Αντίθετα, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν ενταχθεί, δεν απαιτείται προσκόμιση του αποδεικτικού γνωστοποίησης στο δηλωθέν πιστωτικό ίδρυμα και ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησης του από την εφαρμογή». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top