Επιτέλους μειώσεις στις ΔΕΚΟ: φθηνότερα τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών!

Στο 1,20 μετρό-ΗΣΑΠ-προαστιακός από τον Σεπτέμβριο

Επιτέλους μειώσεις στις ΔΕΚΟ: φθηνότερα τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών!

Επιτέλους ξεκινούν μειώσεις στις ΔΕΚΟ, με την ��ρχή να γίνεται από τις τιμές εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν πιθανότατα τη Δευτέρα από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, που αφορά όλα τα Μέσα, θα μειωθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο 1,20 ευρώ (όπως ισχύει σήμερα μόνο για λεωφορεία-τραμ-τρόλεϊ) από 1, 40 ευρώ. Θα επέλθει έτσι κατάργηση των δύο διαφορετικών τιμών εισιτηρίου, με ελάφρυνση κατά 15% περίπου των χρηστών μετρό-ΗΣΑΠ- προαστιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011 εκτοξεύθηκε κατά 40% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου με βάση τις επιταγές του μνημονίου. Μία μάλιστα επιπλέον αύξηση προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο για τον Οκτώβριο του 2013, στο 1,75 ευρώ, η οποία τελικά αποφεύχθηκε, ενώ χάρη στα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών που εκτελούν επιβατικό έργο, ήρθε πλέον η ώρα των μειώσεων.

Στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται νέοι τρόποι διάθεσης των εισιτηρίων, όπως και η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με αγορά κατά τρόπο παρόμοιο με αυτήν των μονάδων καρτοκινητών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top