Ο.Ρεν: Το καλοκαίρι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

"Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2014 είναι διασφαλισμένες"

Το καλοκαίρι βλέπει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ο.Ρεν την συζήτηση για το ελληνικό χρέος, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μιλώντας στο Bloomberg o κ. Ρεν δήλωσε πως η αποστολή της τρόικας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα για την επόμενη αξιολόγηση όταν η Eurostat επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα, γύρω δηλαδή στα τέλη Απριλίου, ενώ εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Στη συνέχεια, σημείωσε ο κ. Ρεν η έκθεση θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας την πολύμηνη αξιολόγηση, ο κ.Ρεν είπε πως οι αναθεωρήσεις του προγράμματος δεν είναι εύκολες και παίρνουν καιρό, πόσο δεν μάλλον όταν πρόκειται για την έκθεση βιωσιμότητας.

«Μόλις χθες ολοκληρώσαμε την τελευταία αξιολόγηση που είχε ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρεν διαβεβαιώσε πάντως πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2014 είναι διασφαλισμένες μετά τη χθεσινή συμφωνία με την τρόικα.

«Έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά σε αυτό το στάδιο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για το 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν

Αναφερόμενος στην πορεία του προϋπολογισμού της Ελλάδας, ο κ. Ρεν δήλωσε πως "βρίσκεται σε καλό δρόμο", ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top