Σόιμπλε: Θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά... αποκλείει κούρεμα

"Να νοικοκυρευτούν και μετά να ζητούν βοήθεια οι αναδυόμενες οικονομίες"

Σόιμπλε: Θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά... αποκλείει κούρεμα

​Λίγο πριν την σύνοδο των G–20 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία της Ευρωζώνης και στις προκλήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως η όποια πρόσθετη, περιορισμένη, στήριξη προς τη χώρας δεν θα περιλαμβάνει ένα κούρεμα του χρέους, αντίστοιχο με το PSI.

«Εάν η Ελλάδα χρειασθεί περαιτέρω, περιορισμένη, οικονομική β��ήθεια στα τέλη του τρέχοντος έτους, οπότε και λήγει το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας, τότε είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι τότε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Ο κ.Σόιμπλε εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η νευρικότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών ως προς το εάν το ευρώ θα παραμείνει ένα σταθερό νόμισμα έχει ξεπεραστεί. «Έχουμε ξεπεράσει την ύφεση και συνολικά η ευρωζώνη έχει πλέον επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης, μέτρια αύξηση ομολογουμένως, αλλά αυτό είναι καλύτερο από την ύφεση», εκτίμησε, υπογραμμίζοντας πως οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των διαρθρωτι��ών μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, τόνισε ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις αναδυόμενες οικονομίες, αλλά ξεκαθάρισε πως όλοι πρέπει πρώτα να κάνουν τη δική τους δουλειά και μετά να απαιτούν αλληλεγγύη από τους άλλους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top