Πληρώνεστε «έναντι»; Δείτε πως θα φορολογηθείτε ΜΟΝΟ για το ποσό που λαμβάνετε

Πάνω από 1 εκ. εργαζόμενοι υπολογίζεται ότι έλαβαν «έναντι» μισθών!

Πληρώνεστε «έναντι»; Δείτε πως θα φορολογηθείτε ΜΟΝΟ για το ποσό που λαμβάνετε

Πληρώνεστε -δυστυχώς- έναντι αντί για κανονικό μισθό; Και με την εφορία τι γίνεται;

«Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγράφει διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012, τούτο ώστε οι εν λόγω αποδοχές να φορολογηθούν στο έτος που θα εισπραχθούν», διευκρινίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, αναφερόμενος στις περιπτώσεις χιλιάδων εργαζόμενων που υποχρεώνονται να ζήσουν με «έναντι» μισθών ή έμειναν απλήρωτοι τον χρόνο που πέρασε.
Την ερώτηση είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλούμενη στοιχεία των Εργατικών Κέντρων, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζομένους τους πέρυσι υπερέβησαν τις 120.000, ενώ περισσότεροι από 1.000.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με «έναντι» μισθών.
Μάλιστα, η βουλευτής επικαλ��ύνταν στην ερώτησή της και δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες, οι επιχειρήσεις αυτές, σε ποσοστό 80%, εκδίδουν βεβαιώσεις αποδοχών που περιλαμβάνουν ολόκληρους τους μισθούς, αν και δεν τους έχουν καταβάλει κανονικά!
Όπως διευκρινίζει ο κ. Μαυραγάνης, «με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως αυτές ισχύουν μετά την ψήφιση του Ν. 4110/2013 “Ρυθμίσεις θεμάτων στη φορολογία εισοδήματος”, ορίζεται ότι, ειδικά για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012 που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος σε έτος μεταγενέστερο από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολείται και ακόμα και αν έγινε επίσχεση εργασίας από τους μισθωτούς ή ο ερ��οδότης κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, χρόνος απόκτησής τους είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο για την ανωτέρω διαχειριστική χρήση».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top