Δείπνο προς τιμήν ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο παρέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης 25/7 η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ Μακρόν, κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου.
Στο δείπνο παρευρέθηκαν περίπου 500 καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών - ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους με το Eurostar, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ' και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Δανίας.
Από την εκδήλωση απών ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που εκπροσωπείται στο Παρίσι από τη σύζυγό του Τζιλ. Δεν προσκλήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσκλήθηκε αλλά δεν παρέστη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ που προτίμησε να στείλει τον αντιπρόεδρό του Χαν Ζενγκ.
Δεν παρέστη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αν και το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Χέρτσογκ, ούτε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Οι καλεσμένο απήλαυσαν πιάτα του βραβευμένου σεφ, που ειδικεύεται σε δείπνα με διπλωματικό χαρακτήρα, Αλέν Ντουκάς ενώ φυσικά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς είχαν επιστρατευθεί 300 αξιωματικοί της SDLP.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.