Τους απαγορεύουν να ονομάσουν το παιδί τους «Άδη» και πάνε στα δικαστήρια!

Στη Γαλλία οι αρχές μπορούν να παρέμβουν στο όνομα που θα πάρει ένα παιδί

Γαλλία - μωρό με το όνομα Άδης

Σε ένα ζευγάρι στη Γαλλία απαγορεύτηκε να ονομάσει το νεογέννητο μωρό του «Άδη», αφού ο εισαγγελέας του Σεν Μαλό είχε διαφορετική άποψη.

Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

Η Κριστίνα Ντεσγκρές και ο Ροντρίγκο Βελάσκες που ζουν στο Σεν Μαλό, στη Βρετάνη της Γαλλίας, έγιναν γονείς τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποφάσισαν να δώσουν στο παιδί τους το όνομα «Άδης» εμπνευσμένοι από την ελληνική μυθολογία και τον Θεό του Κάτω Κόσμου.

Μάλιστα, ρώτησαν φίλους και συγγενείς για αυτή την επιλογή, με αρκετούς να συμφωνούν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι, κανείς δεν έκανε οποιαδήποτε αρνητικό σχόλιο για το γεγονός ότι το όνομα παραπέμπει στο βασίλειο των νεκρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, ο εισαγγελέας του Σεν Μαλό είχε άλλη άποψη. Θεώρησε πως το παιδί θα δεχτεί bullying αν λάβει αυτό το όνομα και έτσι το απέρριψε.

Γαλλία: «Το όνομα "Άδης" ακούγεται ωραίο»

«Η Γκάμπι πέθανε από "ραγισμένη" καρδιά μετά την αυτοκτονία του πατέρα της»

«Επιλέξαμε αυτό το όνομα επειδή νομίζαμε ότι ήταν όμορφο. Το όνομα "Άδης Βελάσκες Ντεσγκρές" ακούγεται ωραίο», είπε η μητέρα του αγοριού στην τοπική εφημερίδα.

Εικόνες χάους στη Γαλλία - «Μακρόν παραιτήσου!», φωνάζουν οι πολίτες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλες δυτικές χώρες, οι αρχές έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στο όνομα που θα πάρει ένα παιδί, αν θεωρούν πως δεν είναι προς το συμφέρον του.

Πάντως το ζευγάρι είναι αποφασισμένο να δώσει αγώνα για το όνομα του μωρού και προσέλαβε δικηγόρο. Έχουν ήδη εντοπίσει άλλους γονείς που έχουν ονομάσει το παιδί τους «Άδη» - 12 παιδιά το 2020! - των οποίων η επιλογή του ονόματος έγινε αποδεκτή χωρίς πρόβλημα.

Επικοινώνησαν μάλιστα και με τους γονείς των άλλων παιδιών που ονομάζονταν Άδης για να αποδείξουν ότι τα παιδιά δεν υπέστησαν bullying για το ασυνήθιστο όνομά τους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top