Καλιφόρνια: Σκότωσε επτά ανθρώπους- Μπροστά στην κάμερα συνελήφθη ο δράστης

67χρονος άνοιξε πυρ σε αγροκτήματα

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Δευτέρα, σε επιθέσεις στην Καλιφόρνια σε δύο αγροκτήματα που διέπραξε 67χρονος, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Η σερίφης της κομητείας Σαν Ματέο, Κριστίνα Κόρπους, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο 67χρονος ασιατικής καταγωγής, παραδόθηκε χωρίς βία στις αρχές και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε όπλο, πιθανότατα αυτό που χρησιμοποίησε. Το κίνητρό του παραμένει άγνωστο. 

Μακελειό Λος Άντζελες: Ο 72χρονος δράστης αυτοκτόνησε- Νεκρός σε φορτηγάκι

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά την ίδια πηγή, όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι ή κινεζικής καταγωγής Αμερικανοί που δούλευαν στα αγροκτήματα.

67χρονος άνοιξε πυρ σε αγροκτήματα στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους - AP

67χρονος άνοιξε πυρ σε αγροκτήματα στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους - AP

«Ο ύποπτος συνελήφθη. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον πληθυσμό αυτή την ώρα», ανέφεραν νωρίτερα οι υπηρεσίες της σερίφη Κόρπους μέσω Twitter.

Νεκρός φέρεται να είναι ο δράστης του μακελειού στο Λος Άντζελες

Η πόλη Χαφ Μουν Μπέι, στην περιοχή της οποίας βρίσκονται τα δύο αγροκτήματα, υπάγεται διοικητικά στην κομητεία Σαν Ματέο.

Ένας ακόμα τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - AP

Ένας ακόμα τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - AP

Η σύλληψη του υπόπτου, ο οποίος κατά τη σερίφη Κόρπους και μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τζάο Τσουνλί, έγινε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες. 

 

 

Ο 67χρονος, με γκρι μπουφάν και καπέλο, εικονίζεται να ρίχνεται στο έδαφος από αστυνομικούς, που του περνούν χειροπέδες και του κάνουν σωματικό έλεγχο προτού τον απομακρύνουν. Σύμφωνα με το NBC News, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης αστυνομικού τμήματος στη Χαφ Μουν Μπέι.

Μακελειό στο Λος Άντζελες: Δέκα νεκροί μετά από πυροβολισμούς

Οι νέοι σκοτωμοί στην Καλιφόρνια ανακοινώθηκαν προτού συμπληρωθούν 48 ώρες απόταν εβδομηντάρης ασιατικής καταγωγής δολοφόνησε 11 ανθρώπους σε αίθουσα χορού, όχι μακριά από το Λος Άντζελες, εν μέσω των εορτασμών για το σεληνιακό νέο έτος.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας στηλίτευσε τη νέα σφαγή.

«Ήμουν στο νοσοκομείο για να συναντήσω θύματα μιας μαζικής επίθεσης όταν με απομάκρυναν για να με ενημερώσουν για ακόμα μία. Αυτή τη φορά στη Χαφ Μουν Μπέι. Η μια τραγωδία πίσω από την άλλη», ανέφερε ο Δημοκρατικός πολιτικός Γκάβιν Νιούσομ μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενημερώθηκε για τα γεγονότα στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, η Καρίν Ζαν-Πιερ, μέσω Twitter. Ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειάζονται οι τοπικές αρχές.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν εξαιρετικά βαρύ τίμημα για την ευρεία διάδοση των πυροβόλων όπλων στην επικράτειά τους και για την ευκολία με την οποία μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σ’ αυτά οι κάτοικοι της χώρας.

Το 2021, κάπου 49.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες στις ΗΠΑ, με άλλα λόγια καταγράφονταν πάνω από 130 θάνατοι την ημέρα, οι μισοί και πλέον από τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονίες. Επρόκειτο για θλιβερό ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά: το 2020, είχαν καταγραφεί 45.000 θάνατοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top