Έβαλαν ξαπλώστρες και ομπρέλες στα Βαρώσια - Έντονη καταδίκη της Αθήνας

Ακόμα μια απαράδεκτη ενέργεια από το ψευδοκράτος

Νέα πρόκληση: το ψευδοκράτος έβαλε ομπρέλες και ξαπλώστρες στα Βαρώσια - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε μια ακόμα απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε και το ψευδοκράτος, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Οι κατοχικές αρχές έστησαν ξαπλώστρες και ομπρέλες δίπλα από τα γκρεμισμενα και εγκαταλελειμμένα σπίτια των Κυπρίων.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τουρκικές παραβιάσεις: «Όχι σε προκλητικές ενέργειες»

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και οργή. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star η Κατερίνα Τσαμούρη, δίπλα από τα συντρίμμια και τα ερείπια τοποθετήθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες. 

Τουρκία για Αλεξανδρούπολη: «Απαντήσαμε στις δικές σας παραβιάσεις»

νέα τουρκική πρόκληση - έβαλαν ξαπλώστρες στα Βαρώσια

Οι κατοχικές δυνάμεις στέλνουν καθημερινά μπουλντόζες στην περιοχή, καθώς κάνουν έργα για να επεκτείνουν την παραλία, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, του είπε ότι η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και η Αθήνα έβγαλε μια οργισμένη ανακοίνωση: 

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789.

Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top