Κωνσταντινούπολη: Την έσφαξε με σπαθί σαμουράι στη μέση του δρόμου

Η 28χρονη περπατούσε αμέριμνη και ο μανιακός της επιτέθηκε ξαφνικά

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία μιας 28χρονης αρχιτέκτονα μες στη μέση του δρόμου στην Κωνσταντινούπολη από έναν άνδρα που κρατούσε σπαθί σαμουράι.

Σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, η Μπασάκ Τσενγκίζ δολοφονήθηκε στις 9 Νοεμβρίου ενώ περπατούσε ανυποψίαστη σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Ατασεχίρ. 

 

 

Ξαφνικά ο 27χρονος, Τζαν Γκιουκτούγκ Μποζ, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, την πλησίασε από πίσω και άρχισε να τη μαχαιρώνει με το σπαθί που κρατούσε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να καταρρεύσει. 

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την άγρια δολοφονία και το βίντεο αναπαρήγαγαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Μετά την επίθεση ο δράστης τράπηκε σε φυγή, και το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. 

 

 

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον Μποζ μέσα από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας και να τον συλλάβει. 

Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημα και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς δολοφόνησε την 28χρονη.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς είχε αποφασίσει με το που βγει από το σπίτι του να σκοτώσει μια γυναίκα για να μην μπορέσει να τον σταματήσει κανένας, από εκείνους που θα τον έβλεπαν να κρατά το τεράστιο σπαθί. 

 

 

Η αστυνομία κατά την έρευνα στο σπίτι του βρήκε 15 διαφορετικά είδη μαχαιριών, ανάμεσά τους και το όπλο του εγκλήματος. Βρέθηκαν, επίσης, χαρτάκια με εμψυχωτικά μηνύματα που είχε γράψει ο ίδιος και ενθάρρυνε τον εαυτό του να φέρει σε πέρας τα δολοφονικά του σχέδια. 

Οι γείτονές του, μιλώντας σε δημοσιογράφους, έκαναν λόγο για έναν άνδρα με παράξενη συμπεριφορά, ο οποίος πρόσφατα είχε απειλήσει με το ίδιο σπαθί κι ένα παιδί. 

 

 

Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για 17 μέρες για χρήση ναρκωτικών και για πέντε χρόνια ακολουθούσε ειδική ψυχιατρική αγωγή. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει τη θεραπεία του και δεν τον παρακολουθούσε κάποιος γιατρός. 

Η Μπασάκ ζούσε στην Άγκυρα και βρισκόταν αυτήν την περίοδο στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους. Αν δεν είχε πέσει θύμα αυτού του στυγερού εγκλήματος, αύριο η νεαρή αρχιτέκτονας θα επέστρεφε σπίτι της.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top