Αγωνία για την τύχη δίχρονου που έπεσε σε πηγάδι 90 μέτρων

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ισπανία

Μουδιασμένοι παρακολουθούν οι Ισπανοί την τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί για τη διάσωση ενός αγοριού, μόλις δύο ετών που έπεσε την περασμένη Κυριακή σε ένα πηγάδι, βάθους 90 μέτρων και πλάτους μόλις 25 εκατοστών στη Μάλαγα. 

Το παιδί έπεσε μέσα στο πηγάδι την ώρα που πήγαινε με τους γονείς του για πικνίκ. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 100 διασώστες που εργάζονται όλο το 24ωρο, με την ελπίδα ο μικρός Ζουλέν να βρεθεί ζωντανός. 

Την Τετάρτη οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν μαλλιά μέσα στη λάσπη που βρίσκεται εντός του πηγαδιού και τα οποία μετά από τεστ DNA αποδείχθηκε ότι ανήκουν στον μικρό. 

Εκτιμάται ότι το παιδί πρέπει να βρίσκεται σε βάθος περίπου 76 μέτρων από την είσοδο του πηγαδιού, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν ειδικοί από την Αστούρια και από μια σουηδική εταιρεία που είχε συμβάλει στη διάσωση των 33 Χιλιανών ανθρακωρύχων που παρέμειναν παγιδευμένοι για περίπου δύο μήνες το 2010. 

Οι διασώστες προσπαθούν να ανοίξουν δύο χωριστές σήραγγες, μία παράλληλη με το στενό φρεάτιο και μία εναλλακτική οριζόντια διαδρομή πρόσβασης. Σε αυτή την οριζόντια διαδρομή εστιάζονται τώρα οι προσπάθειες, ώστε να μπορέσει να μπει ένας ενήλικας και να τραβήξει τον Ζουλέν. 

Οι γονείς του μικρούλη όλες αυτές τις μέρες δεν έχουν φύγει από το σημείο και περιμένουν μια θετική είδηση από τους διασώστες. Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι τον Μάιο του 2017 είχε πεθάνει και ο μεγαλύτερος αδελφός του Ζουλέν, Όλιβερ από καρδιακή ανακοπή. 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πατέρας του μικρούλη είπε ότι ελπίζει ο Όλιβερ, από ψηλά να προστατεύει τον μικρό του αδελφό. 

Ο Ζουλέν έπεσε μέσα στο πηγάδι γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που ο πατέρας του έψαχνε ξύλα για να ανάψει φωτιά. Η μητέρα του μικρού μιλούσε στο τηλέφωνο με τη δουλειά της για να τους πει ότι δε θα πάει και του ζήτησε να τον προσέχει. Εκείνος για ένα λεπτό πήρε τα μάτια του από πάνω του και το παιδί έπεσε μέσα στο πηγάδι. 

Το συγκεκριμένο πηγάδι είχε σκαφτεί από έναν ερευνητή στο οικογενειακό τους κτήμα για να βρουν νερό, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. 

Ο ερευνητής δήλωσε στην αστυνομία ότι σφράγισε την τρύπα μετά την κατασκευή, αλλά σύμφωνα με την οικογένεια του μικρού, απλά την είχε καλύψει με μερικές πέτρες που δεν είχαν τοποθετηθεί σωστά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top