Πενήντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κέννετι που συγκλόνισε τον κόσμο, δόθηκαν στη δημοσιότητα απόρρητοι φάκελοι και στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία που άλλαξε τον ρουν της αμερικανικής ιστορίας.
Βέβαια με παρέμβαση των επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον Ντόναλντ Τραμπ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι περισσότεροι από τους 30.000 απόρρητους φακέλους για τη δολοφονία του Κένεντι, αλλά και τα 2.891 ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν περιέχουν στοιχεία που προκαλούν σεισμό, αφού αποκαλύπτουν μεταξύ άλλων συνομιλίες του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ με του Σοβιετικούς, καθώς και θεωρίες της KGB και το σχέδιο δολοφονίας του Κάστρο.
Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο της CIA που αφορά μια υποκλαπείσα συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου του 1963, στην οποία Αμερικανοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι άκουσαν τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλτν τον άνθρωπο που δύο μήνες αργότερα θα δολοφονούσε τον Κένεντι, να μιλάει σε σπαστά ρώσικα με πράκτορα της KGB στην Πόλη του Μεξικό.
Σε άλλο έγγραφο που υπογράφει ο πανίσχυρος διευθυντής του FBI Τζέι Έντγκαρ Χούβερ με παραλήπτη τον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 1966 περιγράφονται οι πληροφορίες πηγής του FBI ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δεδομένα που έδειχναν ότι ο Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία Κένεντι. Στο ίδιο έγγραφο ο Χούβερ υποστηρίζει ότι οι Σοβιετικοί έλεγαν ότι ο Όσβαλντ ήταν ένας «νευρωτικός μανιακός» που δεν είχε σχέση με τη Ρωσία, αλλά «απλά ήταν άπιστος προς τη χώρα του».
Στα έγγραφα που υπάρχουν στη δημοσιότητα υπάρχει κι ένα σημείωμα του Χούβερ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι μια μέρα πριν τη δολοφονία του Όσβαλντ, το γραφείο του FBI στο Ντάλας είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από έναν άνθρωπο που είπε ότι ήταν μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σκοτώσει τον δολοφόνο του JFK.
Σε ένα από τα έγγραφα περιγράφεται και μια επίσκεψη στην Κούβα, της επιτροπής της αμερικανικής γερουσίας που ερευνούσε τη δολοφονία του Κένεντι το 1978.
Τα μέλη της επιτροπής, ήθελαν να ερευνήσουν αν ο Όσβαλντ είχε προσπαθήσει να πάρει βίζα από την Κούβα και τις επισκέψεις του Ρούμπι, ο οποίος δολοφόνησε τον Όσβαλντ τον Νοέμβριο του 1963, στο νησί το 1959.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, τα μέλη της Αμερικανικής γερουσίας συνάντησαν και τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο τους διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία ανάμειξη στη δολοφονία Κένεντι.
Παρ’ όλ’ αυτά, σε άλλο έγγραφο της CIA περιγράφεται πως ο Κουβανός πρεσβευτής και το επιτελείο του χάρηκαν με την είδηση της δολοφονίας του Κένεντι.
Τέλος, στα έγγραφα περιλαμβάνεται και μια αναφορά 83 σελίδων στην οποία περιγράφεται το σχέδιο πρόσληψης εκτελεστών για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.
Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμα ότι θα δίνονταν 150.000 δολαρίων ως αμοιβή στους εκτελεστές για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο, ενώ ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι είχε τονίσει ότι η CIA δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη Μαφία, χωρίς πρώτα να υπάρξει έγκριση από το υπουργείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.