Hχούν τα τύμπανα πολέμου; Ρωσία και Κίνα στέλνουν στρατό στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα

Ο Πούτιν φοβάται μήπως ο Τραμπ επιτεθεί στην Πιονγιανγκ

Mετά το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, Ρωσία και Κίνα αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, φοβούμενες ενδεχόμενη επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πιονγιάνγκ.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Πούτιν στέλνει ενισχύσεις και εξοπλισμό στα σύνορα της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα, καθώς ανησυχεί πως αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν χτυπηθεί στρατιωτικά από την Ουάσινγκτον, τότε θα υπάρξει μαζικό κύμα προσφύγων.

Κάτι παρόμοιο έκανε προ ημερών και η Κίνα, καθώς έστειλε στα σύνορα της 150.000 στρατιώτες, σε περίπτωση που υπάρξει κύμα Βορειοκορεατών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να περάσουν την μεθόριο.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ-TI ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θέλοντας να λάβει τα μέτρα του για κάθε περίπτωση, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει εντολές στο στρατό της Ρωσίας να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

Όπως θα δείτε και στο video, έχουν καταγραφεί ένα από τα τρία τρένα που μεταφέρουν οπλισμό να κινείται προς τη μεθόριο. Ένα άλλο καταγράφει κινήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων και οχημάτων του στρατού σε ανώμαλα εδάφη κοντά στα σύνορα με τη Β.Κορέα.

Σαν να μην έφτανε ο φόβος του Πούτιν για ενδεχόμενο κύμα προσφύγων, οι επιτελείς του τον προειδοποίησαν πως σε περίπτωση αμερικανικού πλήγματος σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν το ραδιενεργό νέφος μπορεί να φθάσει γρήγορα στη Ρωσία.



Πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ αρνήθηκε να αποκαλύψει τους ακριβείς λόγους της μετακίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού, υποστηρίζοντας ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του στρατού στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στη Σιβηρία.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top