Στους μπαρμπέρηδες οι Τούρκοι πριν το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Μπορεί να παραταθεί η κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ στη γειτονική χώρα που παραμένει διχασμένη

Λίγες ώρες απέμειναν για το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Ερντογάν και η Τουρκία παραμένει διχασμένη. Ο σουλτάνος συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προεκλογική καμπάνια του και δεν αποκλείει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου...

Κι ενώ η μέρα της κρίσεως πλησιάζει, μόδα έχει γίνει στην Τουρκία το μουστάκι τύπου Ερντογάν, το οποίο υιοθετούν όχι μόνο αξιωματούχοι -όπως ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου-αλλά και απλοί πολίτες, οι οποίοι θέλουν να δείξουν με έμμεσο τρόπο την υποστήριξή τους στον τούρκο πρόεδρο...

Ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε ξανά με την Ευρώπη σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους ψηφοφόρους να πουν "ναι" την Κυριακή, στην αναθεώρηση τους Συντάγματος που θα τον κάνει παντοδύναμο. Ο ίδιος δήλωσε ότι μπορεί να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, κάτι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κοινοβούλιο για τη θέσπιση νόμων και να περιορίζει δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα στείλει παρατηρητές για την ψηφοφορία και έχει ήδη πει σε αναφορά του ότι η διεξαγωγή της υπό το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης αποτελεί στρέβλωση.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε 5 υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Για τους 3 από αυτούς υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να σχεδίαζαν επίθεση πριν το δημοψήφισμα. Οι άλλοι δύο είχαν ταξιδέψει σε πολεμικές ζώνες για λογαριασμό των τζιχαντιστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top