“ΧΑΜΟΣ” στο Ευρωκοινοβούλιο – Ο Φάρατζ αποκάλεσε την Ε.Ε Μαφία και γκάνγκστερς

Αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι

Κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο για τις κόκκινες γραμμές που πρέπει να θέσει η Ε.Ε. για το Βrexit, ο πρώην επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, (UKIP),  Νάιτζελ Πολ Φάρατζ αποκάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «μαφία» και «γκανγκστερς» τους επικεφαλής της.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, λαμβάνοντας τον λόγο χαρακτήρισε «απαράδεκτους» τους χαρακτηρισμούς του Φάρατζ, ο οποίος συνέχισε την ακραία ρητορική του, λέγοντας πως η Ε.Ε. απεύθυνε αίτημα για «λύτρα» στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Φάρατζ, φορούσε κάλτσες στα χρώματα της Βρετανικής σημαίας.

«Αυτό που θέλω να πω είναι “Θεέ μου σε ευχαριστώ, φεύγουμε". Συμπεριφέρεστε σαν την Μαφία, πιστεύετε ότι είμαστε όμηροι. Δεν είμαστε, είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε...», είπε χαρακτηριστικά ο Φάρατζ.

«Αγαπητέ Φαρατζ, αγαπητέ Φάρατζ, σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ότι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία κι αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Ταγιάνι.

«Οκ, εντάξει. Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω κύριε πρόεδρε. Καταλαβαίνω τις εθνικές ευαισθησίες. Θα χρησιμοποιήσω λοιπόν τον όρο γκάγκστερς, για να πω ότι έτσι μας συμπεριφέρεστε. Μας απευθύνατε ένα αίτημα για λύτρα», πρόσθεσε ο Φάρατζ.

Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ

Της ανταποκρίτριας του Star, στο Παρίσι Μαρίας Δεναξά 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top