Ο μεγαλύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι 145 ετών-Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας!

Γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1870

Ο μεγαλύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Mbah Gotho και ζει στην Ινδονησία!

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφά του, που αναγνωρίζονται και από τις αρχές, ο Mbah Gotho έχει γεννηθεί την 31η Δεκεμβρίου του 1870 και είναι 145 ετών!

indonesian6.jpg
Προφανώς έχει αποχαιρετήσει όλα του τα αδέλφια, δέκα στο σύνολο, τα παιδιά του και τις τέσσερις συζύγους του. Πλέον οι μόνοι συγγενείς του είναι τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα.

Παρά το… προχωρημένο της ηλικίας του, ο Mbah καταφέρνει να περπατά και να κινείται μόνος του κι αν τα στοιχεία του είναι αληθινά, είναι πολύ μεγαλύτερος ακόμη και από τον πιο ηλικιωμένο άνθρωπο στον κόσμο, τη Γαλλίδα Jeanne Calment που έζησε μέχρι τα 122 της.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Liputan 6 ο υπερήλικας από την Ιάβα είπε πως τα είχε πια ζήσει όλα και πως δεν θα τον πείραζε να πεθάνει.

indonesian5.jpg
«Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω, τα εγγόνια μου είναι όλα ανεξάρτητα», τόνισε.

Τρώει τα πάντα και δεν αρρώστησε ποτέ, αποκάλυψε για τον 145χρονο παππού συγγενής του.

Σύμφωνα με τον εγγονό του, τον Suryanto, ο Mbah προετοιμάζεται για τον θάνατό του από τότε που ήταν 122 χρόνων, σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, αλλά ακόμα περιμένει. Έχει μάλιστα φτιάξει και τον τάφο του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ληξιαρχείο της Ινδονησίας επιβεβαιώνει την ημερομηνία γέννησης του Mbah αλλά παραμένει άγνωστο αν θα αναγνωριστεί επισήμως ως ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επιβεβαίωση των εγγράφων από ανεξάρτητη πηγή.

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τα εγγόνια του, ο Mbah Gotho κυρίως ακούει ραδιόφωνο επειδή η όρασή του είναι πολύ αδύναμη και δυσκολεύεται να δει τηλεόραση.

Τους τελευταίους τρεις μήνες τον ταΐζουν με κουτάλι και τον πλένουν τα εγγόνια του καθώς δείχνει πολύ αδύναμος.
Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας του ο άνδρας απάντησε: η συνταγή είναι απλώς η υπομονή.
indonesian2.jpg
indonesian3.jpg
indonesian7.jpg
indonesian4.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top