Πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ! Απίστευτος Ομπάμα στο τελευταίο δείπνο ανταποκριτών της θητείας του

Τα αστεία για Κλίντον, Τραμπ, Μισελ αλλά… και για τον ίδιο!

Πραγματικά έδωσε ρεσιτάλ! Απίστευτος Ομπάμα στο τελευταίο δείπνο ανταποκριτών της θητείας του

Πραγματικό ρεσιτάλ έδωσε ο Μπάρακ Ομπάμα στο τελευταίο δείπνο ανταποκριτών της θητείας του, όπου δεν δίστασε να κάνει αστεία για τη Χίλαρι Κλίντον, τον Ντόναλντ Τραμπ, τη Μισέλ Ομπάμα, τη βρετανική βασιλική οικογένεια αλλά και… τον εαυτό του!

Μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: «Μου προκαλεί έκπληξη. Εχεις ένα δωμάτιο γεμάτο ρεπόρτερ, διάσημους και κάμερες και λέει "όχι". Είναι αυτό το δείπνο πολύ ευτελές για τον Ντόναλντ; Τι μπορεί να κάνει αντί για αυτό; Είναι σπίτι και τρώει μπριζόλα; Στέλνει προσβολές στην Ανγκελα Μέρκελ μέσω Twitter; Τι κάνει;».

Συνεχίζοντας, είπε ότι οφείλουν όλοι να παραδεχθούν ότι ο Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει επαφές με ηγέτες από όλο τον κόσμο και εκεί… ξαναχτύπησε, κάνοντας όλη την αίθουσα να γελάσει: «Λένε ότι του λείπει η εμπειρία εξωτερικής πολιτικής για να γίνει πρόεδρος. Ας είμαστε όμως δίκαιοι! Έχει ξοδέψει πολλά χρόνια συναντώντας ηγέτες από διάφορες χώρες του κόσμου: τη Μις Σουηδία, τη Μις Αργεντινή, τη Μις Αζερμπαϊτζάν…».

Ο Ομπάμα δεν άφησε έξω ούτε τους υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών! Αφού χαρακτήρισε τον 74χρονο Μπέρνι Σάντερς ως ένα... φρέσκο πρόσωπο, συνέκρινε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Χίλαρι Κλίντον για να κερδίσει τους νέους ψηφοφόρους με τις αναρτήσεις ενός «ηλικιωμένου συγγενή σου που μόλις έκανε λογαριασμό στο Facebook», προκαλώντας εκ νέου γέλια σε όλη την αίθουσα: «"Αμερική, είδες το “σκούντηγμά” (poke στο facebook) μου; Εμφανίζεται στον τοίχο σου; Δεν είμαι σίγουρη ότι πάτησα το σωστό κουμπί. Με αγάπη, η θεία Χίλαρι". Δεν είναι και πολύ πειστικό».

Αμέσως μετά, ωστόσο, εξέφρασε ξεκάθαρα την υποστήριξή του σε αυτή: «Του χρόνου τέτοια εποχή, κάποιος άλλος θα στέκετα�� σε αυτή τη θέση. Και μπορεί ο καθένας να μαντέψει ποια θα είναι».

Ο Ομπάμα στη συνέχεια έκανε αστεία με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με αναφορά στον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ: «Έχουν γκριζάρει τα μαλλιά μου, είμαι αποκαμωμένος και μετρώ αντίστροφα τις μέρες για την αποχώρησή μου. Ακόμη και κάποιοι ξένοι ηγέτες με πειράζουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Τζορτζ εμφανίστηκε στη συνάντησή μας με μπουρνούζι. Αυτό ήταν ένα χαστούκι»!

Συνεχίζοντας… αυτοσαρκαστικά , ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι κάποτε τον είχε ρωτήσει η Χίλαρι Κλίντον εάν είναι έτοιμος να ξυπνά στις 3 το πρωί από ένα τηλεφώνημα. «Τώρα είμαι ξύπνιος ούτως ή άλλως για να πάω στην τουαλέτα», είπε κάνοντας για άλλη μία φορά το κοινό των ανταποκριτών να γελάσουν.

Φυσικά, δεν θα περνούσε η βραδιά χωρίς αναφορά στη Μισέλ Ομπάμα και το αντιπρόεδρο του, Τζο Μπάιντεν.

Για την πρώτη, έκανε ένα αστείο σχολιάζοντας και πρόσφατο συμβάν με την παραβίαση του φράχτη του Λευκού Οίκου: «Κάποιος πήδηξε το φράχτη. Αλλά την βρήκαμε τη Μισέλ και τη φέραμε πίσω στο σπίτι».

Για τον Μπάιντεν, είπε: «Τον αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Θέλω να τον ευχαριστήσω που είναι ένας καλός φίλος και που δεν πυροβόλησε κανέναν στο πρόσωπο!» (Το 2006 ο αντιπρόεδρος του Τζορτζ Μπους τζούνιορ, Ντικ Τσέινι, είχε πυροβολήσει κατά λάθος τον δικηγόρο Χάρι Γουάτινγκτον στο πρόσωπο, στο κυνήγι).

Το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της βραδιάς, πάντως, ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του Ομπάμα. «Θέλω να πω δύο ακόμη λέξεις» είπε και σήκωσε το χέρι του. Αφήνοντας το μικρόφωνο να πέσει σαν ροκ σταρ, είπε: «Obama… out!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top