Τηλεργασία: Πρώτη η Eλλάδα στη νομική προστασία των εργαζομένων

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για εξ' αποστάσεως εργασία

τηλεργασία

Μεταξύ των προορισμών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ελλάδα προηγείται όσον αφορά στην κυβερνοασφάλεια, την τουριστική ελκυστικότητα και την καθολική υγειονομική κάλυψη. Μάλιστα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά στη νομική προστασία των εξ αποστάσεως εργαζομένων, σύμφωνα με νέα έρευνα του NordLayer. 

Τηλεργασία: Το 70% των επιχειρήσεων εφαρμόζει υβριδικό μοντέλο

Με όλο και περισσότερες εταιρείες να επιλέγουν την εξ αποστάσεως εργασία, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας NordLayer, δημιούργησε τον λεπτομερή Παγκόσμιο Δείκτη Εξ Αποστάσεως Εργασίας, ο οποίος αξιολογεί την ελκυστικότητα 66 χωρών όσον αφορά στην εξ αποστάσεως εργασία.

Τηλεργασία: Τι αποζημίωση δικαιούνται οι εργαζόμενοι - Τα ποσά

Σύμφωνα με τον δείκτη, η Γερμανία προηγείται στη συνολική κατάταξη και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα

Σύμφωνα με τα βασικότερα σημεία της έρευνας για τη χώρα μας:

  • Η Ελλάδα είναι 32η στον Παγκόσμιο Δείκτη Εξ Αποστάσεως Εργασίας, οπότε από τις 66 χώρες, βρίσκεται κάπου στη μέση
  • Η Ελλάδα είναι πρώτη όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο που θεσπίστηκε για την προστασία των εξ αποστάσεως εργαζομένων
  • Η ετοιμότητα της χώρας για την κυβερνοασφάλεια κατατάσσεται πολύ ψηλά (5η) και η τουριστική της ελκυστικότητα βρίσκεται ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο (10η)
  • Ωστόσο, το διαδίκτυο είναι ακριβό (59 η) και η ποιότητα της σύνδεσης είναι γενικά κακή (49η)

Οι 10 καλύτερες χώρες για εξ αποστάσεως εργασία

  1. Γερμανία
  2. Δανία
  3. Η.Π.Α
  4. Ισπανία
  5. Λιθουανία
  6. Ολλανδία
  7. Σουηδία
  8. Εσθονία
  9. Σιγκαπούρη
  10. Γαλλία

Η σύνθεση του δείκτη έγινε με αξιολόγηση και σύγκριση των χωρών χρησιμοποιώντας τέσσερις κατηγορίες δεικτών. Στο σύνολό τους, συνδυάζουν διάφορα λεπτομερή χαρακτηριστικά (ή υπο-κατηγορίες) που βοηθούν στην αξιολόγηση της γενικής ελκυστικότητας όσον αφορά την απομακρυσμένη εργασία:

  1. Κυβερνοασφάλεια — υποδομές, αντιμετώπιση και νομικά μέτρα
  2. Οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες — ασφάλεια, τουριστική ελκυστικότητα, ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα, κόστος ζωής και υγειονομική περίθαλψη
  3. Ψηφιακές και υλικές υποδομές — ποιότητα διαδικτύου, οικονομική ευχέρεια, ηλεκτρονικές υποδομές, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, φυσικές υποδομές και χώροι συνεργασίας
  4. Αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 — ποσοστά εμβολιασμού και απόκρισης

Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα σε αυτές τις κατηγορίες

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση (32η) του Παγκόσμιου Δείκτη Εξ Αποστάσεως Εργασίας (GRWI), αλλά έχει εξαιρετική βαθμολογία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας (5η). Ωστόσο, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι σε χαμηλή θέση (44η), όπως και οι ψηφιακές και υλικές υποδομές της (49η). Η αντιμετώπιση και ο χειρισμός του COVID δεν ήταν πολύ ευνοϊκές παράμετροι για τη χώρα, και έτσι παραμένει στη μέση (34η) της κατάταξης. Αυτοί οι αριθμοί ενδεχομένως να προκαλούν έκπληξη και θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανή αιτία ανησυχίας στην επιλογή προορισμών εργασίας.

Καθώς η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για τουρισμό (10η), το κόστος ζωής είναι υψηλότερο (39η). Αν και αντίθετα με τα όσα θα περίμενε κανείς από μια χώρα που επικεντρώνεται στον τουρισμό, η κατάταξη της ασφάλειας είναι αρκετά χαμηλή (51η). Το διαδίκτυο δεν είναι ούτε πολύ φθηνό (59η), ούτε υψηλής ποιότητας (49η), κάτι που θα περίμενε κανείς από μια χώρα με χαμηλή κατάταξη στις ηλεκτρονικές υποδομές (42η). Όσον αφορά την υγεία, η χώρα βρίσκεται στη μέση της κατάταξης σε σχέση με τη διαχείριση του COVID (34η) και τα ποσοστά εμβολιασμού (32η).

Το NordLayer είναι μια ευέλικτη λύση διαδικτυακής ασφάλειας για επιχειρήσεις. Βοηθά οργανισμούς όλων των μεγεθών να εκπληρώσουν τις προκλήσεις ανάπτυξης και ενοποίησης. Ως μια λύση λογικής cloud με εύχρηστο περιβάλλον χρήσης, το NordLayer προσφέρει προστασία σε επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους, πολυπλοκότητας ή μοντέλου εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων ή υβριδικών χώρων εργασίας. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top