«Ο καρκίνος σε 10 χρόνια δε θα μας σκοτώνει»

«Θα είναι μια χρόνια νόσος», λένε οι ειδικοί

Νέο φάρμακο της Astra Zeneca που χορηγείται ενδοφλεβίως/Kεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star 6.6.22
 

Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 10 με 15 χρόνια ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος με την οποία θα ζούμε χωρίς αυτή να μας σκοτώνει, εξέφρασε ο χειρουργός ογκολόγος, διευθυντής της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κλινικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Ιωάννης Σπηλιώτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου με θέμα «Η Χειρουργική Ογκολογία... εκτός ορίων» το οποίο διεξάγεται 25-26 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Διαβαλκανικού.

Τεστ αίματος εντοπίζει τον καρκίνο στο ήπαρ

« Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας νέες στοχευτικές θεραπείες, νέες χειρουργικές επεμβάσεις, νέα τεχνολογία» σημείωσε ο κ. Σπηλιώτης. Παράλληλα εξήγησε ότι το «εκτός ορίων» που αναφέρεται στον τίτλο του συνεδρίου σημαίνει ότι πολλές φορές ακόμα και εκεί που φαίνεται ότι η μάχη έχει χαθεί, μία σειρά από μελέτες που αναδεικνύουν ότι η συνισταμένη πολλών ειδικοτήτων μπορεί να δώσει αποτέλεσμα.

«Οι νέες χειρουργικές επεμβάσεις είναι επεμβάσεις που χάρη στη νέα τεχνολογία και στην εξειδίκευση εκπαίδευσης των χειρουργών μπορούν να πηγαίνουν πιο ουσιαστικά με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν καταρχάς χαρακτηριστεί χωρίς θεραπευτική προσέγγιση», επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης .

Φόβοι για ευρωπαϊκή «επιδημία» καρκίνου την επόμενη δεκαετία

Σημείωσε επίσης ότι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος έδωσε την ευκαιρία να έχουμε νέες θεραπείες και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο υπάρχουν καινούργια φάρμακα που βελτιώνουν όχι μόνο την ποιότητα της ζωής αλλά αυξάνουν και το προσδόκιμο επιβίωσης. Η επεμβατική ακτινολογία, η επεμβατική πνευμονολογία, οι νέες τεχνολογίες που διαθέτει το νοσοκομείο μας, δίνουν τη δυνατότητα να επιλύουμε τα προβλήματα και να βάζουμε περισσότερη ζωή στο χρόνο της καθημερινότητας των αρρώστων».

«Στόχος του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη αντιμετώπισης του καρκίνου μέσα και από έξυπνες τεχνολογίες και ενισχυμένες διαγνωστικές και επεμβατικές ικανότητες που θα καθιστούν εφικτή την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού όσο περίπλοκη και αν είναι», σημείωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Χρήστος Αποστολόπουλος.

πηγή φωτογραφίας: pexels

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top