Κορωνοϊός: Τα σενάρια για Πανελλήνιες και σχολικό έτος

Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Δημοτικά

Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου θα παραμείνουν τελικά όλα τα σχολεία της χώρας μετά από τη νέα απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. 

«Να μη γίνουμε Ιταλία»: Πώς φτάσαμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας

«Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Σ. Τσιόδρας: «Είναι σαν να είσαι στο φυλάκιο και να περιμένεις τον εχθρό»

Όπως τόνισε πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ειδικά των παιδιών, αλλά και να μη χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. 

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε ό,τι αφορά στις εναλλακτικές για την κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, η Υπ. Παιδείας είπε ότι τα βασικά όπλα είναι:

  • Η επέκταση του σχολικού έτους
  • Η μείωση της ύλης
  • Η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’  Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.

Η Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Νέο μήνυμα από το «112» για την απαγόρευση κυκλοφορίας    

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι από σήμερα ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία.

Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. 

Όπως εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

Αποκαλυπτικό γράφημα: Έτσι γίνεται η διασπορά του κορωνοϊού!

Το υπουργείο, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα δημοτικά σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top