Με ανακοίνωση-ΓΚΑΦΑ απαντά στην ΓΚΑΦΑ της η ΕΛΑΣ για την ληστεία του Π.Φαλήρου

Θες... λεξικό για να καταλάβεις τι έφταιξε για το φιάσκο !

 Με ανακοίνωση-ΓΚΑΦΑ απαντά στην ΓΚΑΦΑ της η ΕΛΑΣ για την ληστεία του Π.Φαλήρου

Για γέλια και για κλάματα είναι η ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας για το ρεζιλίκι που προέκυψε μετά από την αποκάλυψη ότι ο τέταρτος ληστής του Παλαιού Φαλήρου που αναζητούνταν πόρτα πόρτα στην περιοχή, βρισκόταν τελικά μέσα στην ντουλάπα του διαμερίσματος, το οποίο λήστεψε, όπου και παρέμεινε για 14 ολόκληρες ώρες.

Η ελληνική αστυνομία, αγνοώντας την τραγωδία που θα μπορούσε να είχε συμβεί με τον τέταρτο ληστή, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα,  χρησιμοποιώντας ευφάνταστες λέξεις – λες και αυτές θα μας σώσουν σε ανάλογη περίπτωση ληστείας! 

«Σχετικά με τη χθεσινή ληστεία στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τη σύλληψη δυο από τους δράστες, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών», τονίζει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα «πουλέν» της με όρους, όπως η διαλειτουργικότητα, που χρειάζεσαι μεταφραστή για να καταλάβεις τι εννοεί ο ποιητής.

Άντε τώρα να εξηγήσεις σε μια… 80χρονη κυρία για παράδειγμα ότι για την λαχτάρα της γιαγιάκας στο Παλαιό Φάληρο δεν φταίνε οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες στο διαμέρισμα, αλλά η διαλειτουργικότητα!

Προσοχή, λοιπόν τα μάτια σας 14, γιατί εκτός από στόχος ληστών μπορεί να πέσετε και θύμα της διαλειτουργικότητας – Και αν έχετε την τύχη της ηλικιωμένης του Παλαιού Φαλήρου έχει καλώς, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα σπάμε με ντουλάπες πλάκα, αλλά θα έχουμε μόνο ΚΛΑΜΑ!

Τι είναι όμως η διαλειτουργικότητα;  Ας δούμε τι λέει η Βικιπαίδεια 

Διαλειτουργικότητα είναι η δυνατότητα ενός προϊόντος ή συστήματος του οποίου οι διεπαφές είναι πλήρως δημόσια τεκμηριωμένες να συνδέεται και να λειτουργεί με άλλα προϊόντα ή συστήματα, χωρίς περιορισμούς στην πρόσβασή τους ή φραγμούς στην υλοποίηση. Η «διαλειτουργικότητα» δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη «συμβατότητα». Μπορούμε να πούμε ότι η συμβατότητα είναι μια κάθετη έννοια και σημαίνει ότι ένα εργαλείο μπορεί να λειτουργήσει σε ένα δοσμένο περιβάλλον και συμφωνεί με όλα τα χαρακτηριστικά ενώ η διαλειτουργικότητα είναι μια διασταυρωμένη έννοια που επιτρέπει σε διάφορα εργαλεία να επικοινωνούν - όταν γνωρίζουμε το λόγο, και τον τρόπο, που μπορούν να λειτουργούν μαζί. Με άλλα λόγια, μπορούμε να μιλάμε για διαλειτουργικότητα ενός προϊόντος ή ενός συστήματος μόνο αν γνωρίζουμε εξ ολοκλήρου όλες του τις διεπαφές. Η διαλειτουργικότητα θεωρείται πολύ σημαντική ως και κρίσιμη σε πολλούς τομείς, όπως στην πληροφορική, στην ιατρική, στο σιδηρόδρομο, στην ηλεκτροτεχνική, στην αεροδιαστημική, στο στρατό και στη βιομηχανία γενικότερα. Τα διαφορετικά συστήματα, συσκευές και διάφορα άλλα στοιχεία που χρησιμοποιούνται πρέπει να μπορούν να αλληλεπιδρούν ομαλά.

Πουθενά δεν γίνεται λόγος για την αστυνομία!

Κρυμμένος στην ντουλάπα για 14 ώρες ήταν ο 4ος ληστής του Π. Φαλήρου

Ο τέταρτος από τους ληστές που αναστάτωσαν χθες Δευτέρα το Παλαιό Φάληρο κατάφερε να ξεγελάσει τους πάντες κι ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν σε όλη τη γειτονιά με το δάχτυλο στην σκανδάλη εκείνος είχε βρει κρυψώνα στην ντουλάπα του διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί έψαξαν οπουδήποτε αλλού, αλλά παρέλειψαν το προφανές και δεν άνοιξαν όπως φαίνεται την ντουλάπα για να δουν αν βρίσκεται μέσα ο επικίνδυνος κατά τα άλλα ληστής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ληστής δεν άντεξε τόσες ώρες κλεισμένος στην ντουλάπα και αφόδευσε μέσα σε αυτή. Τα ξημερώματα, επιστρέφοντας στο σπίτι από την Ασφάλεια, ο γιος της γυναίκας που μένει στο διαμέρισμα, αντιλήφθηκε μια δυσοσμία και άνοιξε την ντουλάπα, όπου βρισκόταν μέσα ο ληστής.

Έντρομες η ηλικιωμένη γυναίκα και η οικιακή της βοηθός είδαν μπροστά τους τον ληστή που νόμιζαν ότι είχε διαφύγει, πάγωσαν και δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση. Ο δράστης βγήκε από το διαμέρισμα και έγινε καπνός.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός από τα ίδια τα θύματα και αμέσως ξεκίνησε νέα επιχείρηση. Ήταν όμως πολύ αργά. Πλέον αναζητούν την ταυτότητά του, μέσω αποτυπωμάτων, αλλά και του… πλούσιου DNA που άφησε στην ντουλάπα.

Όπως έγινε γνωστό, ο ληστής ήταν Μολδαβός στην καταγωγή και το 2006 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και εγκληματική οργάνωση. Αποφυλακίστηκε το 2015 με περιοριστικούς όρους εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top