Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών

«Όραμα Ελπίδας» σε παιδιά, αλλά και σε ενήλικες

Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Η ελπίδα των παιδιών δυναμώνει με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», που ξεκινά επίσημα την λειτουργία της. Ένας ακόμα κρίκος αγάπης και αλληλεγγύης του συλλόγου «Ελπίδα» έρχεται να χαρίσει δώρο ζωής σε ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα.

«Η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού έρχεται να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό στις δομές της ογκολογικής μονάδας μας και γενικότερα στο χώρο της υγείας στη χώρα μας. Μέσα από αυτή θα μπορεί να βρει μόσχευμα μυελού γρήγορα και ανέξοδα οποιοσδήποτε το χρειάζεται στη�� Ελλάδα είτε παιδί είτε ενήλικας», εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα πως η ζωή ενός παιδιού ή ενός ενήλικα μπορεί να μεταμορφωθεί εντελώς από την απόγνωση και τη σκέψη του θανάτου στη ζωή», δήλωσε ο σερ Μάγκντι Γιακούμπ, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας ανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Απευθύνουμε ένα εθνικό κάλεσμα, γιατί για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, δηλαδή ένα μόσχευμα κατάλληλο για έναν ασθενή, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα… Είμαστε βέβαιοι πως αν ο καθένας μας είχε συνειδητοποιήσει πως η ελπίδα ενός παιδιού, η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του, δεν θα υπήρχε πιο ευαισθητοποιημένη κοινωνία από τη δική μας», είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Το Υπουργείο Υγείας, η πολιτεία, ο υπουργός, ο πρωθυπουργός που είναι απόλυτα ενήμερος, είμαστε απολύτως μαζί σας σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός σερ Μάγκντι Γιακούμπ μίλησε για τη σημασία της τράπεζας, αλλά και για το όραμα της Ελπίδας που έγινε πραγματικότητα. «Λέγεται πως το καλύτερο σημείο της ζωής μας είναι όταν δίνουμε, όταν βοηθάμε τους άλλους και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα γενναιοδωρίας από της Μαριάννας», είπε συγκεκριμένα.

Ο Αγγελιοφόρος της «Ελπίδας», Σάκης Ρουβάς, ήταν ο πρώτος που έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών. «Με λίγο από το χρόνο μας και με μια πάρα πολύ εύκολη διαδικασία μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

«Επειδή είμαι ένας γονιός με παιδί που πέρασε από εδώ πριν από 14 χρόνια και δόξα τον Θεό όλα πήγαν καλά και παντρεύτηκε και μου χάρισε ένα εγγόνι, πρέπει να παλέψουμε για να κάνουμε τα παιδιά μας καλά γιατί αυτό είναι το μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη», Χ. Βλάχος.

Την πρωτοβουλία αυτή χαιρέτησε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αλκιβιάδης Κωστάκης, ενώ μίλησαν γι αυτή ο διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων, η Άγια Σοφία, Εμμανουήλ Παπασάββας και ο διευθυντής της μονάδας Μεταμόσχευσης μυελού των οστών, Στέλιος Γραφάκος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top