Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Οι στόχοι του υποφήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης

«Θέλουμε να δώσουμε ''φωνή'' στους δημότες μας»

Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Οι στόχοι του υποφήφιου δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης

Υποψήφιος για τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης είναι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου. Μία «ανάσα» πριν τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου μιλά για τους στόχους της παράταξής του «Ανανέωση και Συνεργασία για την πόλη μας και καλεί τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους 

Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης; 

Το πάθος, η αγάπη μου για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, που μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου. Επιπλέον, η δύναμη της θέλησης για διεκδίκηση από την Πολιτεία μεγάλων έργων υποδομής που δικαιούται και, δυστυχώς, στερήθηκε μέχρι σήμερα η πόλη μας. Νιώθω την ανάγκη να παλέψω προς κάθε κατεύθυνση για την κάλυψη των αναγκών σε κάθε επίπεδο. Να σας καταστήσω γνωστό ότι ως εκπαιδευτικός, πρόεδρος της ΟΛΜΕ όπως και η επί εικοσαετία συνδικαλιστική μου δράση με βοήθησαν να σκέπτομαι την ανθρώπινη προσφορά προς τον συμπολίτη μου, ως καθήκον και μόνον. Παράλληλα, ως πρόεδρος του ΑΟ Πεύκης γνωρίζει καλά τα θέματα της διοίκησης.

Πρώτη φορά στον στίβο της πολιτικής, ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο στις γειτονιές; 

Δουλεύουμε καθημερινά με τους συνεργάτες μου για την πόλη μας. Ανοίγουμε νέους δρόμους για την εξέλιξη, την ευημερία, την ανάπτυξη. Προτεραιότητα μας η έντιμη διοίκηση, η προστασία της φυσιογνωμίας της πόλης μας, η αμέριστη συμμετοχή των δημοτών μας στην Τοπική Δημοκρατία με μια σειρά από καινοτόμες ιδέες.

Συμμετέχουμε ενεργά δίπλα στο πολίτη.

Μέσα από συζητήσεις εισπράττουμε καθημερινά την συμπαράσταση των πολιτών, έτσι παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε με προσήλωση το έργο μας. Μαζί βαδίζουμε για ένα καλύτερο αύριο για μια καλύτερη πόλη με ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Τι θα κερδίσει ο δημότης αν σας ψηφίσει; 

Υποσχόμαστε στους δημότες μας μόνο όσα μπορούν να γίνουν πράξεις.

Στόχος είναι να αναδειχθεί ο δήμος μας σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο προάστιο, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο Ευρωπαϊκό ή Εθνικό. Ένα προάστιο πρότυπο ζωής για τους δημότες.

Ως Δημοτική Αρχή, κυβερνώντας τον δήμο την επόμενη μέρα, θέλω να κοιτάζω με καθαρό βλέμμα τους πολίτες στα μάτια, ως εκπαιδευτικός θέλω να μπορώ να κοιτάζω με θάρρος και ειλικρίνεια όλους τους μαθητές της πόλης μας, τη νέα γενιά, χτίζοντας την ελπίδα της χαμένης προοπτικής. 

Aν ρωτήσουμε τον κόσμο οι περισσότεροι θα μας πουν ότι δε βρίσκει πουθενά τον δήμαρχο και ότι αφού εκλεγεί η πόρτα κλείνει. 

Με την ουσιαστική σχέση των δημοτών μέσω Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πιστεύω μας είναι ότι η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βασίζεται κυρίως στην αρχή της συμμετοχικότητας, του πλουραλισμού και προ πάντων της αμέριστης προσφοράς και εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. 

Όταν καθημερινά ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με ένα καθεστώς «κλειστών θυρών» αλλά και έλλειψης ενημέρωσης για την καθημερινότητα του, τότε είναι βέβαιο πως αγανακτεί και αισθάνεται τον υποβιβασμό του, όπως και την υποτίμηση της νοημοσύνης του. Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας στον δήμο μας.

Προτείνουμε, οι δημότες να λαμβάνουν μέρος στη λήψη και τον σχεδιασμό αποφάσεων, σε ζητήματα που τους απασχολούν, με τη μορφή συμμετοχικής διαβούλευσης, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα κάνουμε πράξη με κάθε τρόπο μια ανοικτή και διαφανή δημοτική διοίκηση.

Μιλάτε, δηλαδή, για ουσιαστική σχέση με τους δημότες σε κάθε επίπεδο;

Ακριβώς! Η πόλη μας δεν μπορεί να δικαιωθεί ηθικά παραβιάζοντας τα δικαιώματα του ατόμου. Οι πολίτες πρέπει να ενωθούν εθελοντικά και να επιδιώξουν την πραγματοποίηση του δικού τους οράματος. Με τη συμμετοχή όλων, με διαφάνεια προγραμματίζουμε έναν δήμο που θα χτίζει το αύριο. Έναν δήμο σύγχρονο, φιλόξενο, δυναμικό, ένα βιώσιμο προάστιο. Θα προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση, στην κυλιόμενη οικονομία. Θα αδράξουμε κάθε ευκαιρία μετατρέποντας τον δήμο σε μια έξυπνη πόλη, με τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες για τον πολίτη.

Στόχος μας να δώσουμε με υπευθυνότητα στους δημότες μας «φωνή» να γίνουν η δύναμη της πόλης μας, επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top