Το ακραίο σενάριο που δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ με απλή αναλογική

Ο κομβικός ρόλος των κομμάτων εκτός Βουλής

Ένα ακραίο, αλλά τεχνικά εφικτό, σενάριο που δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με την απλή αναλογική, περιέγραψε ο διευθυντής Ερευνών της εταιρείας Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης / Βίντεο: ΕΡΤ

Για ένα ακραίο σενάριο (με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα), αλλά τεχνικά εφικτό, που δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με απλή αναλογική έκανε λόγο ο διευθυντής Ερευνών της εταιρείας Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης.

Εκλογές 2023: Πώς λειτουργεί η απλή αναλογική – Πώς κατανέμονται οι έδρες

«Με το 41% η ΝΔ έχει 146 έδρες, υπολείπεται πέντε. Θα μπορούσε με 41,5%, αν φτάσει στο πάνω άκρο της εκτίμησης της Singular - γιατί έχουμε συν, πλην μισό τοις εκατό - και αν τα εκτός Βουλής κόμματα ανεβαίναν στο 17,5% – είναι στο 15,6% τώρα – θα μπορούσε να πάρει το 151. Δεν είναι, όμως, ένα σενάριο εφικτό», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εκλογές 2023: Σαρωτική νίκη για ΝΔ - Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά των κομμάτων τώρα και το 2019

Όπως είπε, για τα κόμματα εκτός Βουλής, «αυτή τη στιγμή φαίνονται πως και τα τρία που παλεύουν, έχουν 15,6% άθροισμα. Το ακραίο σενάριο ποιο είναι; να μείνουν εκτός Βουλής με ακραίο ποσοστό, δηλαδή με 2,99. Σε αυτή την περίπτωση, αν και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα κινηθούν λίγο πιο πάνω και το άθροισμά τους είναι - αντί για 15,5% -  17,5%, βγαίνουν 151 βουλευτές».

Αλέξης Τσίπρας: «Θα γίνουν όλες οι αλλαγές που χρειάζονται»

Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μητσοτάκη - Τι είπαν για τις δεύτερες εκλογές

Σημειώνεται πως στο 87% της ενσωμάτωσης στην επικράτεια, τα ποσοστά που διαμορφώνονται είναι:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top