Το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
Η διάκριση αυτή θα του αποφέρει κι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο.
Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου θα πάρει 90.000 ευρώ, ποσό που προβλέπεται για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Παράλληλα, έχει ήδη ορκιστεί έφεδρος αξιωματικός από την στιγμή που στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης και στο Τόκιο.
Ο Έλληνας χρυσός ολυμπιονίκης θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που θα πάρει το μπόνους που δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες.
H World Athletics δίνει 50.000 δολάρια σε κάθε νικητή του στίβου κάτι που σημαίνει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου θα λάβει ακόμα περίπου 46.000 ευρώ.
Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πριμ των Ελλήνων αθλητών
Τα ολυμπιακά πριμ είναι θεσμοθετημένα με νόμο από την ελληνική Πολιτεία, ενώ κάθε αθλητής έχει και τα δικά του έσοδα από τις εκάστοτε συμφωνίες με χορηγούς, σπόνσορες κτλ.
Η Ελλάδα στην Ολυμπιάδα του Παρισιού μετρά μέχρι τώρα 7 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα) και κατατάσσεται 29η στην παγκόσμια κατάταξη.
Το χρυσό κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, με τον Απόστολο Χρήστου να κατακτά το ασημένιο στα 200 μέτρα ύπτιο. «Χάλκινοι» αναδείχθηκαν οι Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά τζούντο, Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Κοντού – Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προσφέρει:
- 90.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο
- 60.000 ευρώ για το ασημένιο μετάλλιο
- 50.000 ευρώ για το χάλκινο μετάλλιο
Επίσης, στα ομαδικά αγωνίσματα κάθε αθλητής ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα τρία σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο.
Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος δίνει τη δυνατότητα στους Ολυμπιονίκες του διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ. Τέλος, παρέχεται κι η δυνατότητα και της απευθείας εισαγωγής σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής στον Αθλητισμό (ΣΕΦΑΑ).
Παράλληλα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε να επιχορηγήσει με 200.000 ευρώ συνολικά τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που οι αθλητές τους θα κατακτήσουν μετάλλια στο Παρίσι 2024.