Ιστορία έγραψε ο Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς με ένα τεράστιο άλμα εξασφάλισε εύκολα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.
Μίλτος Τεντόγλου: Το βιογραφικό του και η σχέση με γνωστή αθλητικογράφο
Ο «ιπτάμενος» Ολυμπιονίκης κατακτά, έτσι, το δεύτερο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ξεκινώντας με άλμα στα 8.27μ. ο Μίλτος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, έχοντας μπροστά του τον νεαρό Ιταλό, ο οποίος «έπιασε» τα 8,34 μέτρα με το πρώτο άλμα. Έτσι, στο δεύτερο πέτυχε 8.48μ. που ήταν και αυτό που του εξασφάλισε την πρώτη θέση στο βάθρο.
Δείτε το «χρυσό» άλμα του Μίλτου Τεντόγλου:
Με την επιτυχία αυτή γίνεται ο δεύτερος αθλητής που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.
Έτσι, ο Μίλτος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.
Το χρυσό μετάλλιο του Έλληνα Ολυμπιονίκη είναι το πρώτο για την ελληνική αποστολή στο Παρίσι και το έβδομο συνολικά.
Mίλτος Τεντόγλου: «Δεν ήμουν καλός σήμερα. Ελπίζω να σας έκανα να χαμογελάσετε»
Παρά το χρυσό μετάλλιο, ο Τεντόγλου δεν ικανοποιήθηκε με την απόδοσή του, καθώς περίμενε να κάνει... ακόμα μεγαλύτερο άλμα. Σε δηλώσεις του στην Ερτ μετά τη μεγάλη επιτυχία του είπε:
«Χαίρομαι πολύ για αυτό που κατάφερα, ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Το πάλεψα, ξύπνησα στα τελευταία άλματα, το πέμπτο ήταν 8.31 με άλμα πίσω από την βαλβίδα, στο τελευταίο άλμα άλλαζε ο αέρας δε τα κατάφερα. Ήταν δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά σαν επίδοση, ήθελα κάτι παραπάνω για μένα να το ευχαριστηθώ περισσότερο.
Ο Φουρλάνι μου έβαλε πίεση για αυτό απάντησα. Και ο Πίνοκ μου έβαλε πίεση και για αυτό δε σταμάτησα να προσπαθώ, είχα καλό σερί, δεν έκανα κάτω από 8.20. Είμαι ευχαριστημένος.
Επειδή είχα την καλύτερη επίδοση πηδούσα τελευταίος, αφού δεν με πέρασει κανείς όλα καλά. Σίγουρα κάτι λέει που πήρα δεύτερο χρυσό συνεχόμενο. Στους Ολυμπιακούς πρέπει να είσαι τυχερός. Είναι άλλοι που έχουν κερδίσει πολλά παγκόσμια, αλλά δεν ήταν τυχεροί να είναι εδώ. Είμαι σίγουρα χαρούμενος που έκανα και καλύτερη επίδοση από το Τόκιο.
Εγώ είμαι ήσυχος δεν κάνω πολλά πριν τον αγώνα, σκέφτομαι τα πάντα, σκέφτομαι το χειρότερο και τα περιμένω όλα δεν αφήνω περιθώριο λάθους.
Είπα στον Πομάσκι δεν ήμουν καλός σήμερα, μου έλεγε δεν πειράζει το πήραμε. Πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο, κάθε μέρα είναι διαφορετική και κάθε στάδιο, είμαι οκ με αυτό.
Έβλεπα πολλά μηνύματα και στα σόσιαλ για εμένα τους ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να σας έκανα περήφανους και να χαμογελάσατε έστω για λίγο, έχουμε και άλλους αθλητές ελπίζω να τα πάμε καλά».
Η τελική κατάταξη στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού διαμορφώνεται ως εξής:
- Τεντόγλου 8,48μ.
- Πίνοκ (Τζαμάικα) 8,36μ.
- Φουρλάνι (Ιταλία) 8,34μ.
- Εχάμερ (Ελβετία) 8,20μ.
- Ντιουκς (Βρετανία) 8,14μ.
- Μπατζ (Γερμανία) 8,07μ.
- Ζανγκ (Κίνα) 8,07μ.
- Γουάνγκ (Κίνα) 8,03μ.
- Πράβντιτσα (Κροατία) 7,90μ.
- Γιούσκα (Τσεχία) 7,83μ.
- Νταλμέρο (Κολομβία) 7,83μ.
- ΜακΛίοντ (Τζαμάικα) 7,82μ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.