Τίμησε τον θρύλο του ο Θρύλος: Αποθέωση για Ντούντα στο ΣΕΦ (Πλούσιο φωτορεπορτάζ)

«Ντούντα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» από τις εξέδρες – Λύγισε ο «σοφός»

Αποθέωση για Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ

«Αντίο» και «ευχαριστώ» είπε ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του σε ένα θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ που έγραψε χρυσές σελίδες με τους ερυθρόλευκους.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά από πολλές δεκαετίες προσφοράς στο μπάσκετ, αποφάσισε να τερματίσει μια αξιοζήλευτη καριέρα ως παίκτης και (ειδικά) προπονητής και στο ΣΕΦ αποθεώθηκε όπως του άξιζε σε μία βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο που «έβαψε» την Ευρωλίγκα κόκκινη δύο φορές: το 1997 και το 2012.

Παρουσία πολλών αστέρων του ευρωπαϊκού μπάσκετ και όχι μόνο, καθώς ήταν και ο σούπερ σταρ του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο «σοφός» τιμήθηκε από τον Ολυμπιακό αλλά και από την Ευρωλίγκα με τον τίτλο των «Euroleague Legends», με την εξέδρα να φωνάζει «Ντούντα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» και τον 74χρονο τεχνικό να «λυγίζει».

Ο αγώνας της ομάδας του Ολυμπιακού με την ομάδα των Dusan Ivkovic Stars έληξε με νίκη 111-103 των δεύτερων και έτσι έκλεισε την καριέρα του με ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα ο Ίβκοβιτς.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η κίνηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παραχωρήσει τη θέση του στον Σέρβο προπονητή περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος. Τελικά, ο Ίβκοβιτς έκατσε στον πάγκο των ερυθρόλευκων για τελευταία φορά 28’’ πριν το τέλος του αγώνα, αριθμός ιδιαίτερα συμβολικός καθώς τόσοι είναι οι τίτλοι που κατέκτησε.

«Πραγματικά, ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη τιμή στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ μεγάλος προπονητής, θρύλος παγκοσμίου επιπέδου. Ιδιαίτερα συγκινητική η εκδήλωση. Και ο αγώνας και όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του. Όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ ήρθαν για να τον τιμήσουν. Ήταν τιμή για τον Ολυμπιακό και για εμένα προσωπικά να παίξουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς» είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι ένας θρυλικός προπονητής, μεγάλη προσωπικότητα και αποδείχθηκε από τον κόσμο που ήρθε απόψε στο γήπεδο για να τον τιμήσει. Είναι ένας προπονητής που σου βγάζει το 100%. Σου ανεβάζει τρομερά την ψυχολογία και πιστεύω δίνει στον κάθε παίκτη τον ρόλο που του αρμόζει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Έτσι δίνει σε όλη την ομάδα την ευκαιρία να δουλέψει με τους ρόλους και τη φιλοσοφία που θέλει εκείνος» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης, τονίζοντας πως ο «σοφός» τον εξέλιξε απίστευτα ως παίκτη. Μάλιστα, αποκάλυψε πως στην τελευταία του εντολή ως προπονητής του Ολυμπιακού, στο κύκνειο άσμα του στους προπονητικούς πάγκους «είπε -όπως του αρμόζει- πάμε να νικήσουμε όπως πάντα».

«Ο Ίβκοβιτς είναι ζωντανή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η βραδιά δίνει μήνυμα πάνω από όλα ότι παλεύουμε για τους τίτλους πάντα, αλλά ξέρουμε να τιμούμε και τους αντιπάλους, όπως μας τίμησαν και αυτοί. Ο Ίβκοβιτς αποσύρθηκε εδώ στο ΣΕΦ έχοντας πάρει πρωτάθλημα το 2012. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει, όχι για να χωρίσει. Ο Ολυμπιακός ξέρει να τιμάει. Όποιος ήταν εδώ είτε παίκτης, είτε προπονητής, είτε ήρθε για να τιμήσει τον Ίβκοβιτς, στο βάθος του μυαλού του ονειρεύεται να ζήσει κάτι τέτοιο. Μακάρι να το ζήσουν» είπαν από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Για τον Ίβκοβιτς μίλησε και ο Τζόκοβιτς, ο οποίος τον χαρακτήρισε «δάσκαλο για όλους». Μάλιστα, ο κορυφαίος τενίστας μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας «γεια σας! Τι κάνεις; Γεια σου φίλε! Ευχαριστώ!», ενώ παρέλαβε μία φανέλα με το νούμερο 7 και το όνομά του.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή βραδιά στο ΣΕΦ:

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top