Εισαγγελέας για Πιστόριους: «Είναι ένας εγωιστής που ταπείνωνε τη Ρίβα»

Ο αθλητής παραδέχτηκε ότι η συμπεριφορά του την εκανε δυστυχισμένη

Εισαγγελέας για Πιστόριους: «Είναι ένας εγωιστής που ταπείνωνε τη Ρίβα»

Ιδιαίτερα σκληρός είναι ο εισαγγελέας στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Τον κατηγόρησε λέγοντας πως είναι εγωιστής, ενώ ανέφερε πως επέπληττε και κατηγορούσε πολύ συχνά το νεαρό μοντέλο.

Αναλύοντας κυρίως τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι, ο εισαγγελέας περιέγραψε έναν άνδρα εγωκεντρικό και ζηλόφθονο, ο οποίος δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις πράξεις του.

«Σε μια σχέση τεσσάρων μηνών και καθώς αυτή γινόταν πιο έντονη συνέβαινε αυτό: της συμπεριφερόταν άσχημα, ζητούσε συγγνώμη, χαμογελούσε», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στους κ��υγάδες του ζευγαριού μέσω μηνυμάτων προσπάθησε να δείξει ότι ο Πιστόριους ταπείνωνε συνεχώς τη Στέενκαμπ, δεν ενδιαφερόταν παρά μόνο για τον εαυτό του και την εικόνα του.

Εκείνη υπέφερε, παραπονιόταν, στη συνέχεια εκείνος ζητούσε συγγνώμη προτού της κάνει νέες παρατηρήσεις, κάποιες φορές δημοσίως: δεν έπρεπε να μασάει τσίχλα, να τον χαϊδεύει στον λαιμό, έπρεπε να προσέχει την προφορά της.

Ο παραολυμπιονίκης από την πλευρά του, αν και παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του έκανε «δυστυχισμένη» τη Ρίβα, προσπάθησε να εξηγήσει ότι βρισκόταν και ο ίδιος στο μικροσκόπιο των μέσων ενημέρωσης και έδινε συμβουλές στην Στέενκαμπ για να μην υποπίπτει σε λάθη δημοσίως, ενώ επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να κρίνει μια σχέση από μερικά μηνύματα.

«Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να πω στη Ρίβα ότι την αγαπούσα», παραδέχθηκε ο αθλητής, εμφανώς συγκινημένος, όταν ο εισαγγελέας παρατήρησε ότι στα πολλά μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι δεν μιλούσαν ποτέ για αγάπη.

Στη συνέχεια έφερε σε δύσκολη θέση τον Πιστόριους αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 σε ένα γεμάτο κόσμο εστιατόριο στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ο αθλητής πυροβόλησε με το πιστόλι ενός φίλου του.

Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε ότι το όπλο του το έδωσε ένας φίλος του κάτω από το τραπέζι του εστιατορίου και αυτό εκπυρσοκρότησε, αν και ένας εμπειρογνώμονας της αστυνομίας είχε καταθέσει νωρίτερα σ��ην ακροαματική διαδικασία ότι το όπλο θα μπορούσε να εκπυρσοκροτήσει μόνο αν κάποιος τραβούσε τη σκανδάλη. «Δεν ακούμπησα τη σκανδάλη», επανέλαβε ο παραολυμπιονίκης πολλές φορές. «Δεν είχα το δάχτυλο στη σκανδάλη».

«Κατηγορείτε οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό σας», τόνισε ο εισαγγελέας στον διάσημο αθλητή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top