Γιάννης Μπουρούσης: «να ρίξουμε κι εμείς ξύλο»

Τι δήλωσαν προπονητής και παίκτες μετά την ήττα από την Φινλανδία

Γιάννης Μπουρούσης: «να ρίξουμε κι εμείς ξύλο»

Στον πνευματικό και όχι στον αγωνιστικό τομέα εντόπισε το πρόβλημα της Εθνικής ο προπονητής Αντρέα Τρινκιέρι, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα μας από την Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ, με 86 - 77.

«Μέσα σε 48 ώρες είναι σαν να χάσαμε όλες τις συνδέσεις που είχαμε. Χάσαμε το σωστό τρόπο. Μας κέρδισαν σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ήταν πιο δυναμικοί και εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό», είπε ο τεχνικός της γαλανόλευκης αγαπημένης και πρόσθεσε: «αξίζαμε να χάσουμε, από πνευματικής και σωματικής άποψης. Δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση το πρωί και ετοιμάσαμε το ματς στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Ξέραμε πως θα μας κάνουν παγίδες στο λόου ποστ, αλλά ήμασταν νωχελικοί στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Δεν είχαμε ίσως την πνευματική κατάσταση για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις που θέλαμε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός»

Όταν ρωτήθηκε πού αποδίδει την αλλαγή της ομάδας στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Τρινκιέρι είπε «δεν έχω ξεκάθαρη εξήγηση. Στα τελευταία δύο ματς οι αντίπαλοί μας είχαν ποσοστό πάνω από 60% στα δίποντα. Έτσι χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για μας», ενώ τόνισε πως «πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Το έδειξαν γιατί πριν από 48 ώρες, όχι πριν από πολλές μέρες. Είναι θέμα software κι όχι hardware».

«Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά», συνέχισε ο προπονητής μας και τόνισε πως στις τρεις ημέρες που απομένουν πρέπει να εντοπιστούν και να λυθούν τα προβλήματα.

Από την πλευρά τους, ο Νίκος Ζήσης και ο Γιάννης Μπουρούσης συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παίζει πιο σκληρά ειδικά στην άμυνα, με τον δεύτερο να λέει χαρακτηριστικά: «να ρίξουμε κι εμείς ξύλο»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top