Παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πάλη!

Τι αποφάσισαν οι «αθάνατοι» μετά από ψηφοφορία

Παραμένει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πάλη!

Στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει μέχρι το 2024 η πάλη, που νίκησε στην ψηφοφορία της ΔΟΕ το σκουός και το μπέιζμπολ - σόφτμπολ!

Με 49 ψήφους, το αγώνισμα που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία διατήρησε την θέση του, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε το μπέιζμπολ με 24 και στην τρίτη το σκουός με 22.

H ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), που είχαν σπεύσει στο Μπουένος Αϊρες για να υποστηρίξουν το «ιστορικό» δικαίωμα του αθλήματος να αποτελεί μέρος του Ολυμπιακού Κινήματος.

Η πάλη υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας και ήταν στο πρόγραμμα των σύγχρονων Αγώνων από την αναβίωσή τους, το 1896. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ έθεσε θέμα αποκλεισμού της, υποστηρίζοντας ότι θέλει να ανανεώσει το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως η Ρωσία.

Παρά το ότι κέρδισε την παραμονή της, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, η πάλη θα πάψει να είναι μεταξύ των 25 αθλημάτων που αποτελούν την «καρδιά» τους. Όπως αποφάσισε η ΔΟΕ, τα αθλήματα αυτά θα είναι: στίβος, κωπηλασία, μπάντμιντον, μπάσκετ, πυγχμαχία, κανό, ποδηλασία, ιππασία, ξιφομαχία, ποδόσφαιρο, γυμναστική, άρση βαρών, χάντμπολ, χόκεϊ, τζούντο, κολύμβηση, μοντέρνο πένταθλο, τάε κβον ντο, τένις, πινγκ πονγκ, σκοποβολή, τοξοφολία, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα και βόλεϊ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top