Μετάλλιο στην Εθνική εύχεται ο Νίκος Γκάλης

Τι αναφέρει ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ

Μετάλλιο στην Εθνική εύχεται ο Νίκος Γκάλης

Τις ευχές του για καλή επιτυχία και την κατάληψη ενός μεταλλίου στέλνει ο Νίκος Γκάλης στους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι βρίσκονται στη Σλοβενία καθώς την Τετάρτη ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους για το Ευρωμπάσκετ.

«Θέλω από την πλευρά μου, με όλη μου την καρδιά, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Ξέρω καλά σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται κάποιος που πρέπει να προετοιμαστεί για μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πετύχουμε την κατάληψη υψηλής θέσης, να διεκδικήσουμε μετάλλιο. Κάποτε η Εθνική ήταν αουτσάιντερ, τώρα είναι μονίμως φαβορί. Εμένα ποτέ δε μου άρεσαν τα πολλά λόγια. Και τα παιδιά καλό θα είναι να κλείσουν τ' αυτιά τους σε όσα λένε οι απέξω σχετικά με το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι φαβορί και να είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να κάνουν σωστά αυτό για το οποίο έχουν προετοιμαστεί», λέει ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ

Συγκρίνοντας το χθες με το σήμερα, ο Νίκος Γκάλης αναφέρει: «τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Είμαι αισιόδοξος γιατί όλα τα παιδιά που παίζουν έχουν τρομερές εμπειρίες. Στο σύνολό τους αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διαπρέπουν. Δε θέλω να μιλήσω ατομικά και ξεχωριστά για κανέναν, όπως σας εξήγησα δυνατότητες υπάρχουν».

«Είναι σημαντικό να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα, θα βοηθήσει στην ψυχολογία. Δεν ξέρω αν θα έχουμε εκπλήξεις, κάποιες παραδοσιακές δυνάμεις μένουν σε καλή κατάσταση. Η Ισπανία, η Γαλλία, η Λιθουανία πιστεύω θα είναι ψηλά. Και οι διοργανωτές οι Σλοβένοι σίγουρα έχουν κι αυτοί κίνητρο, θα παλέψουν για μια διάκριση», συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας πως ο Αντρέα Τρινκιέρι, αφού τον επέλεξαν, σημαίνει ότι είναι αξιόλογος προπονητής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top