Παρίσι: Στο πλευρό του «αιματοβαμμένου μαραθωνοδρόμου» όλοι οι Έλληνες

Δείτε αποκλειστικά βίντεο από τον 37ο Μαραθώνιο του Παρισιού

Παρίσι: Στο πλευρό του  «αιματοβαμμένου μαραθωνοδρόμου» όλοι οι Έλληνες
Όπως σας είχαμε γράψει αποκλειστικά στο star.gr, o Γιάννης Σταύρου έτρεξε 42 χλμ. και τερμάτισε σε λιγότερο από πέντε ώρες, στον 37ο Μαραθώνιο του Παρισιού, με σκοπό την ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας.
«Τα κατάφερα. Τερμάτισα για το Ιατρείο της Κέρκυρας, που δεν πρέπει να κλείσει ποτέ» είπε ο ίδιος.
Ο 46χρονος επιχειρηματίας έτρεξε με την ελληνική σημαία στο χέρι, ενώ εμψύχωνε συνεχώς τους συνοδοιπόρους φωνάζοντας «Πάμε γερά». Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που βρέθηκε στο πλευρό του και τον εμψύχωνε δυναμικά για να του δώσει κουράγιο να συνεχίσει τη μέγάλη διαδρομή.
Μάλιστα, ένα βράδυ πριν τρέξει ο «αιματοβαμμένος μαραθωνοδρόμος», η γνωστή μαγείρισσα Μαρίνα που διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Σπηλιά της Κέρκυρας, "Το Ταβερνάκι της Μαρίνας" μαζί με την Ιωάννα, γνωστή τραγουδίστρια στο νησί των Φαιάκων, διοργάνωσαν αφιλοκερδώς μια βραδιά σε γαλλικό εστιατόριο, τα έσοδ�� από την οποία διέθεσαν στο Ιατρείο της Κέρκυρας. Εκεί παραβρέθηκαν πολλοί Έλληνες και ξένοι, μεταξύ αυτών και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, απολαμβάνοντας κερκυραϊκά εδέσματα και ελληνικά παραδοσιακά φαητά από τα χέρια της Μαρίνας αλλά και καλή ελληνική μουσική από τη φωνή της Ιωάννας.
Να θυμίσουμε πως τον Νοέμβριο ο Γιάννης Σταύρου συγκίνησε τους πάντες όταν τερμάτισε με την μπλούζα του ματωμένη στον 30ο Μαραθώνιο Αθηνών για το καλό των Παξών από τους οποίους και κατάγεται. Οι πολλές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του νησιού, τον ώθησαν να τρέξει για να μαζέψει χρήματα.
Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά τους επιβεβαιώνουν τη δύναμη της θέλησης και την ύπαρξη ψυχής… σε εποχές που τείνουν να εκλείπουν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top