Έφυγε από τη ζωή ο «Jordan» του σούμο

Θρύλος ήταν ο Κόκι Νάγια

Έφυγε από τη ζωή ο «Jordan» του σούμο

​Ένας θρύλος του σούμο, ένας «γιοκοζούνα» όπως λέγεται ο πρωταθλητής στα ιαπωνικά, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε νοσοκομείο του Τόκιο.

Ο Κόκι Νάγια ήταν ένας ζωντανός θρύλος στην κατηγορία αυτού του, ασυνήθιστου για τα δυτικά και ελληνικά δεδομένα αθλήματος.

Ο Νάγια, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τάιχο», θεωρείται θρύλος στη γενέτειρά του Ιαπωνία. Γεννημένος στο νησί Χοκάιντο πριν από 72 χρόνια, μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960, αφού επί πολλές δεκαετίες υπήρξε ο μόνος αθλητής που κέρδισε επί 32 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή του σούμο.

Έχοντας κερδίσει δύο φορές από έξι πρωταθλήματα στη σειρά και όντας ο νεότερος παλαιστής με την υψηλότερη βαθμολογία σε ηλικία μόλις 21 ετών, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1971. Έκτοτε, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο, ιδρύοντας μεταξύ άλλων και τη δική του σχολή σούμο.

Σε αντίθεση με το πλούσιο αθλητικό βιογραφικό του και παρά την θλίψη των Ιαπώνων για ένα εθνικό λαϊκό τους έμβλημα, η δημοτικότητα του σούμο όλο και πέφτει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αποκαλύψεων που σχετίζονται με στημένους αγώνες, χρήση παράνομων ουσιών και παράνομους στοιχηματισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top