Κάθε καλοκαίρι έχει τη δική του ιστορία

Φωτογραφια αρθρογραφου

Όπου και να είσαι τώρα να το ζήσεις

Μόλις ξεκίνησε και ο τελευταίος μήνας αυτού του καλοκαιριού. Τα καλοκαίρια είναι υπέροχα από μόνα τους. Ο ήλιος, η θάλασσα, η ηρεμία που σου προκαλεί το ηλιοβασίλεμα, οι μυρωδιές των λουλουδιών τα βράδια… σου δημιουργούν συναισθήματα ευφορίας όπου και να είσαι, όπως και να είσαι.

Μπορεί να σε βρίσκουν στη χειρότερη φάση της ζωής σου, μπορεί και στην καλύτερη. Όπως και να έχει, ό,τι και να γίνει, η θάλασσα θα είναι εκεί, στη θέση της, να σε μαγεύει. Ο ήλιος θα ανατέλλει και θα δύει, χαρίζοντάς σου τα πιο ωραία του χρώματα. Θα λάμπει, ακόμα κι αν στην ψυχή σου υπάρχει σκοτάδι…

Αυτά στα γράφω, γιατί ξέρω πώς είναι και τα δύσκολα και τα υπέροχα καλοκαίρια. Είτε μέσα από ένα δωμάτιο νοσοκομείου, είτε ξαπλωμένη σε μια παραλία… 

Όπου και να είσαι τώρα, να το ζήσεις! Και το καλό και το κακό. Γιατί θα περάσει και θα σου αφήσει τη δική του ιστορία. 

Το σημαντικό είναι να το περάσεις με αυτούς που σε κάνουν να γελάς, να ξεχνάς, να αγαπάς, να ηρεμείς… γιατί έρχεται -πάντα μα πάντα- η στιγμή που δεν μπορείς να τα περάσεις αυτά τα καλοκαίρια με εκείνους που θέλεις πραγματικά, γιατί δεν υπάρχουν πια. Είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Και τα δύο δύσκολα είναι. 

Γι’ αυτό ζήσε την ιστορία που θα σου φέρει αυτό το καλοκαίρι. Γέλα πολύ. Σκέψου. Κάνε απολογισμό. Βάλε νέους στόχους. Αγάπησε λίγο παραπάνω εσένα. Πάρε αγκαλιά αυτόν τον άνθρωπο που αγαπάς πιο πολύ από όλους στον κόσμο.

Και αφού όπως λένε, την αλήθεια την ξέρουμε, αλλά για ένα παραμύθι ζούμε… να φροντίσεις να διώξεις μακριά τις μάγισσες και τους δράκους. 

 

Καλό καλοκαίρι και να γυρίσεις καλύτερος άνθρωπος. Σε όλα. 
xxx
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top