«Ράμπο» έτοιμοι για όλα: Γιατί η ΑΑΔΕ στέλνει τους εφοριακούς για… μαθήματα πάλης!

Τι απαντά στο star.gr o ομοσπονδιακός προπονητής Μπάμπης Καλτσίδης

Γιατί η ΑΑΔΕ στέλνει τους εφοριακούς για… μαθήματα πάλης

Γίναμε άραγε… Σικάγο; Έχουν άραγε γίνει τόσο άγρια τα πράγματα που η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να στείλει τους εφοριακούς να μάθουν πάλη για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των ελέγχων;

Αφενός τα περιστατικά βίας εναντίον εφοριακών σε Πάτρα, Βόλο κλπ., αφετέρου η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για μαθήματα πάλης και αυτοάμυνας στους υπαλλήλους, δεν ήθελε και πολύ για να «φουντώσει» η φήμη ότι κρατικοί λειτουργοί (και δη εφοριακοί) εκπαιδεύονται για να αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους!

Όπως αναφέρει, ωστόσο, ο ομοσπονδιακός προπονητής της πάλης και υπάλληλος της ΑΑΔΕ, Μπάμπης Καλτσίδης, δεν γίναμε… Σικάγο.

«Το πρόγραμμα γίνεται εδώ και τρία χρόνια με στόχο να δώσουμε σε όλους τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, όχι μόνο τους εφοριακούς, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να τους δώσουμε μια διαφυγή από την καθημερινότητά τους» εξηγεί στο star.gr ο κ. Καλτσίδης.

«Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε στους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ αυτοπεποίθηση μέσω της πάλης. Προφανώς θα μάθουν και 5 πράγματα για την αυτοάμυνα, προκειμένου πχ. να προστατέψουν την οικογένειά τους αν χρειαστεί. Σε εποχή φόβου ζούμε δυστυχώς. Ωστόσο, ουδεμία σχέση έχει το πρόγραμμα με όσα ακούστηκαν περί εκπαίδευση των εφοριακών για τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στους ελέγχους που κάνουν» προσθέτει.

Σχολιάζοντας τα περί… εφοριακών που θα κάνουν πάλη με εξαγριωμένους επιχειρηματίες, ο κ. Καλτσίδης σημειώνει: «Μα είναι δυνατόν κρατικός λειτουργός να έρθει σε συμπλοκή με πολίτη; Φυσικά, μπορεί η αυτοάμυνα να του φανεί χρήσιμη για να αποφύγει πχ. ένα χτύπημα. Αλλά θα επέλεγε ποτέ ένας εφοριακός να εμπλακεί σε καυγά με πολίτη, να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του; Και να δεχθεί επίθεση, θα ειδοποιήσει την αστυνομία».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Καλτσίδη, το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά βάση για τους… τελωνειακούς: «Όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Και οι υπάλληλοι γραφείου και οι εφοριακοί. Ωστόσο, η ιδέα ξεκίνησε θέλοντας να βοηθήσουμε τους τελωνειακούς που κάνουν πολύ βαριά δουλειά και καταπονούνται».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

 

Του Πέτρου Κατσαβριά

pkatsavrias@star.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top