Πόσο πιο πάνω; Νέες αυξήσεις-φωτιά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2018!

Για να καλυφθεί το κόστος που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας την περίοδο 2012-2015

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2018!

Μπορεί να περιμέναμε μειώσεις αλλά τελικά θα δούμε αυξήσεις!

Οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με 375 εκ. ευρώ από τις αρχές του 2018 και μέχρι το 2022, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας την περίοδο 2012-2015.

Μάλιστα, οι αυξήσεις ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες του αναμενομένου καθώς το συνολικό ανακτήσιμο ποσό είναι 735 εκατ. ευρώ και η ΡΑΕ το περιόρισε κατά το ήμισυ για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές. Ωστόσο, η ΔΕΗ είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και νομικά για τη διεκδίκηση του συνολικού ποσού!

Οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, που αποτελούν ρυθμιζόμενη χρέωση για όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ανεξαρτήτως παρόχου, εκτός από το κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών καλύπτει και το κόστος του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου (ΚΟΤ) καθώς και την επιδότηση των τιμολογίων των πολυτέκνων.

Σημειώνεται, πάντως, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η ΡΑΕ αναμένεται να αποφασίσει για την αναμόρφωση του ΚΟΤ που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Η ΡΑΕ επανεξετάζει τα κριτήρια εισαγωγής στο ΚΟΤ, διατηρώντας τα εισοδηματικά, όμως σε συνάρτηση και με την περιουσία και τις καταθέσεις, αλλά και κλιμακούμενες εκπτώσεις και περιορισμό των ορίων της κατανάλωσης.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top