Κληρώνει για τη ΛΟΤΑΡΙΑ! 1.000 ευρώ το μήνα για 1.000 τυχερούς

Δηλαδή 1.000.000 ευρώ συνολικά... θα πιστώνονται στους τραπεζικούς των τυχερών

Σε εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από τον αρχικό οδηγείται… η λοταρία για τις αποδείξεις, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου». Το σχέδιο “πάγωσε” λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και ενστάσεων από υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, για τον αυξημένο ρόλο των τραπεζών, με την επίκληση των προσωπικών δεδομένων.

Η βασική αλλαγή είναι ότι οι τυχεροί δεν θα κερδίζουν πόντους στις κάρτες τους , αλλά μετρητά. Η ριζική αλλαγή του πλάνου ανατρέπει και τον σχεδιασμό για τη συχνότητα των κληρώσεων. Έτσι, αντί της επιτόπιας και της εβδομαδιαίας κλήρωσης, η λοταρία θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση και θα δίνει 1.000 ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ συνολικά, που θα πιστώνονται στους τραπεζικούς των τυχερών, όπως είναι συμπληρωμένοι στο Taxis για τη διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων.

Αν και υπήρχαν εισηγήσεις για μικρότερα ποσά (π.χ. 500 ευρώ) για περισσότερους τυχερούς, κρίθηκε ότι το κίνητρο είναι ήδη αδύναμο.

Στις κληρώσεις αυτές θα μπαίνει κανείς αυτομάτως, με κάθε συναλλαγή την οποία πραγματοποιεί μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, δηλαδή μέσω POS, ενώ οι μεταφορές ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν θα συμμετάσχουν στη λοταρία.

Κρίσιμο είναι το ερώτημα πώς θα αντιμετωπίζει η εφορία αυτά τα χρηματικά έπαθλα, αν ο νικητής είναι οφειλέτης. Με δεδομένο ότι η διάταξη για τη λοταρία δεν προβλέπει ρητώς ότι το έπαθλο είναι ακατάσχετο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το ποσό αυτό θα συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του φορολογούμενου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top