Το μασάζ του Τσακαλώτου στους βουλευτές πριν ψηφίσουν τα νέα μέτρα

Κρίσιμη σύσκεψη την Πέμπτη στο Παρίσι για το ελληνικό χρέος

Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο- μαμούθ προκειμένου να  ψηφιστεί την επόμενη Πέμπτη, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, απ' όπου η κυβέρνηση περιμένει λευκό καπνό για την ελάφρυνση του Χρέους.

 Κάνοντας... μασάζ στους βουλευτές πριν κληθούν να υπερψηφίσουν, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τους κατέστησε σαφές ότι η συζήτηση με τους δανειστές για την αναστολή της μείωσης των συντάξεων δεν είναι της παρούσης, αφήνοντας έτσι παράθυρο διαπραγμάτευσης το φθινόπωρο. Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, τους καθησύχασε, λέγοντας ότι το 67% των φορολογούμενων θα πληρώσει τον ίδιο φόρο, το 18% θα δει μειώσεις και μόνο το 15% θα έχει αύξηση φόρου, που ειδικά στις "λαϊκές" περιοχές δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί λύση για το χρέος κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του Βερολίνου.

Την αισιοδοξία του ότι η λύση για το χρέος δεν θα κριθεί από το ΔΝΤ εξέφρασε πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε από τα «Ποσειδώνια»:   «Είμαι αισιόδοξος ότι η λύση θα βρεθεί και η αξιοπιστία της δεν θα κριθεί από την ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ για τον ελάχιστο υπόλοιπο χρόνο που απομένει ως την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αντέτεινε από τον πλευρά του ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει ήδη τέταρτο μνημόνιο, κατά τη σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος.  

«Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο. Ωστόσο, δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί σε βαριά μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Νέες μειώσεις στις συντάξεις ή μειώσεις του αφορολόγητου συνιστούν στην ουσία ένα νέο μνημόνιο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top