Νέα αποκάλυψη – φωτιά για τον ρόλο του μεσάζοντα στην πώληση των πυρομαχικών

Εξεταστική για τα εξοπλιστικά προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για χρήση εγγράφων σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα έρχεται στο φως έγγραφο της διεύθυνσης εξοπλισμών, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος μπορούσε να  διαπραγματευθεί όχι όμως να υπογράψει τη συμφωνία.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή για το θέμα της πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Έχουμε δύο σκάνδαλα, το πρώτο, γιατί μεσολάβησε ένας μεσάζοντας που χάλασε τη δουλειά και έχασε η χώρα 66 εκατ.ευρώ, και το δεύτερο σκάνδαλο, η συγκάλυψη του πρώτου σκανδάλου και ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας κατέθεσαν στη βουλή έγγραφα η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

Την ίδια στιγμή φωτιά βάζει στο πολιτικό σκηνικό έγγραφο της Διεύθυνσης εξοπλισμών , που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα. Τον Φεβρουάριο του 2017, πριν δηλαδή την υπογραφή της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία η διεύθυνση προειδοποιεί πως:

-Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Παπαδόπουλος έχει δικαίωμα υπογραφής

-Η εξουσιοδότηση του υπογράφεται από σμήναρχο που υπάγεται στο 5ο τμήμα της ιεραρχίας της Σαουδικής Αραβίας

«Απαιτείται να υποβληθεί αίτημα στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για τον καθορισμό εκπροσώπου της που θα φέρει το δικαίωμα υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας.

«Έχει ψηφιστεί ο νόμος για μη μεσάζοντες γιατί υπήρχαν μίζες και κάποιοι κατέληξαν στη φυλακή, ο νόμος αυτός παραβιάστηκε κατάφωρα από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας μιλώντας στη Real News αναφέρει: «επί 9 μήνες η ελληνική πλευρά ήλεγχε τα έγγραφά μου, τις πιστοποιήσεις μου. Αν ένα δεν πληρούσε το πλαίσιο του νόμου, η πολιτεία θα μπορούσε να ζητήσει τη διόρθωση, την απόρριψη ή την επανέκδοσή του». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top