Πολιτική θύελλα για την άδεια στον Κουφοντίνα

Κυβέρνηση: Τηρήθηκε ο νόμος - Συγκλονισμένος απο την άδεια στον Κουφοντίνα ο Μητσοτάκης

Ελεύθερος κυκλοφορεί από το μεσημέρι ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνα. Το Δικαστικό συμβούλιο του έδωσε 48ωρη κανονική άδεια προκαλώντας πολιτική θύελλα και την οργή των συγγενών των θυμάτων της 17 Νοέμβρη, όπως από την Σταυρούλα Αξαρλιάν, μητέρα του αδικοχαμένου Θάνου Αξαρλιάν  και τα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη.   

«Η Δημοκρατία δυστυχώς υπάρχει μόνο για τη μία πλευρά» δήλωσε η κ. Αξαρλιάν.     

 «Το μόνο που κάνει είναι να σκορπάει δηλητήριο. Το μόνο που κάνει είναι να προπαγανδίζει τα εγκλήματά του χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Στην πραγματικότητα συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα» επισήμανε ο περιφερειάρχης σήμερα Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ η αδελφή του Αλεξία υπογράμμισε:    

«Τα παιδιά αυτά δεν είχαν γεννηθεί όταν σκότωσαν τον μπαμπά μου. Αυτά τα παιδιά θα καθοδηγήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγαίνοντας από τη φυλακή και θα τους πει ότι αυτό που έκανε – όπως έγραψε και στο βιβλίο του – ήταν εντάξει.  Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μην το λαμβάνει υπόψη της η Πολιτεία όταν παίρνει αυτή την απόφαση».

Στις  12.20 το μεσημέρι μετά από 15 χρόνια στη φυλακή και αλλεπάλληλα αιτήματα για  να πάρει άδεια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας  τα κατάφερε

Ανάμεσα σε αυτούς που τον υποδέχθηκαν ο φακός κατέγραψε και τον γιό του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

«Μιλώ ως σοκαρισμένος πολίτης βλέποντας το πιστόλι της 17 Ν.  Να απολαμβάνει το νόμο πολιτείας που συνεχίζει να τραυματίζει» ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Από τις φυλακές , ο Κουφοντίνας πήγε στο σπίτι του στον Βαρνάβα και εκεί θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τη μέρα στο αστυνομικό τμήμα. Για την άδεια του Κουφοντίνα πανηγύρισαν και  οι «Ρουβίκωνες».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης που είχε επικρίνει την απόφαση για την Ηριάνα  σήμερα υπερασπίστηκε την απόφαση να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα. «Αν κατάλαβα καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που δεν πρέπει να ισχύει για κάποιους»  δήλωσε ο κ. Κοντονής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση  της Ντόρας Μπακογιάννη που φώναξε από τα έδρανα της  Βουλής «πρέπει να ντρέπεσαι,  να μην ξαναμιλήσεις έτσι» και πρόσθεσε:  «Κύριε Κοντονή καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα».

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ

Ο  Κουφοντίνας πήρε άδεια με τον νόμο Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ. Το 2014 νομοθετήθηκε για τους τρομοκράτες η προϋπόθεση να εκτίσουν 18 χρόνια.

Σήμερα αρκεί   ο κρατούμενος:

-Να έχει εκτίσει τουλάχιστον 8 χρόνια ποινής

-Να μην υπάρχει κίνδυνος τέλεσης αδικήματος

-Να μην υπάρχει κίνδυνος φυγής

 Εξετάζονται:  Συμπεριφορά, οικογενειακές υποχρεώσεις, επαγγελματική κατάσταση και όχι αν έχει μετανιώσει ο κρατούμενος

Το δικαστικό Συμβούλιο αρνιόταν μέχρι σήμερα να του δώσει άδεια. Τι άλλαξε; Μπήκε καινούργιος εισαγγελέας πριν δύο  μήνες ο οποίος αποφάσισε θετικά με τον διευθυντή των φυλακών και έναν κοινωνικό λειτουργό.

Ο  Κουφοντίνας ανέφερε στην αίτησή του προς το δικαστικό  συμβούλιο:  «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική   μονάδα που είχα»

«Ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του κ. Παρασκευόπουλου ήταν ο Ν.4322/2015,  με τον οποίο τα 18 χρόνια έγιναν 8» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας

Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια  και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες από το 1985 ως το 2000. Δεν μετάνιωσε ποτέ. Το είπε και το έγραψε μέσα από τη φυλακή, ενώ το είπε σήμερα και η δικηγόρος του η οποία επικαλέστηκε τους νόμους που ο πελάτης της είχε καταλύσει πλήρως, όπως και ο γιος του Έκτορας.

Με θλίψη αλλά και οργή αντέδρασαν οι πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μ. Βρετανίας.

Με την απόφαση διαφώνησε και ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top