Βαρείς χαρακτηρισμοί ανάμεσα σε Κοντονή και Μπακογιάννη στη Βουλή για Κουφοντίνα

«Να ντρέπεστε για την πορεία σας» - «Καταντήσατε θλιβερός απολογητής του, αίσχος»

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και τη Ντόρα Μπακογιάννη εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Σε παρέμβασή του μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είπε πως συμφωνεί με τον νομοθετικό πλαίσιο αλλά για κάποιους με τους οποίους έχουμε διαφωνίες δεν πρέπει να ισχύει ο νόμος».

Διαβάστε ακόμη: Οργή Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής για την άδεια σε Κουφοντίνα

Η Ντόρα Μπακογιάννη από το έδρανό της φώναξε «θα έπρεπε να ντρέπεσαι», με τον κ. Κοντονή να βγαίνει εκτός εαυτού να φωνάζει: «Μη ξαναμιλήσετε έτσι, σέβομαι που είστε γυναίκα. Να ντρέπεσαι εσύ για την πορεία σου και τη διαδρομή σου».

Λίγο αργότερα, ο κ. Κοντονής ξαναεπιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας «τι τερατολογίες λέτε; Εκτίθεστε και γελοιοποιείστε».  

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε και πήρε το λόγο.

«Καταλήξατε θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα. Σήμερα αυτή η παρουσία σας εδώ προβλημάτισε πάρα πολύ. Δεν δικαιούστε να παριστάνετε ότι δεν ξέρετε» είπε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας με αιχμές: «Η Ζάκυνθος έβγαζε πολιτισμένους ανθρώπους. Αλλά βλέπω και εξαιρέσεις».

«Εσείς ήσαστε που θεωρήσατε καθήκον σας να στηλιτεύσετε την απόφαση για την Ηριάννα. Δεν ήταν δικαστική αυτή η απόφαση κύριε Κοντονή; Περίμενα από εσάς να πείτε “βγήκε η απόφαση, λυπούμαστε δεν συμφωνούμε αλλά είναι νόμος”. Να πείτε “πολιτικά καταδικάζουμε”. Αλλά δεν έχετε τα κότσια γιατί όλο το παρεάκι, συλλογικότητες α και β, Ρουβίκωνας,  είμαστε ένα και το αυτό και όταν θελουμε να τους καλύψουμε, είμαστε πρώτοι στις καταδίκες. Όταν είναι να καταδικάσετε έναν δολοφόνο που σκότωσε ανθρώπους, κρύβεστε. Αίσχος» πρόσθεσε.

«Λυπάμαι για αυτή την τοποθέτηση. Εμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες ή συμπαρασταθήκαμε σε τέτοιες καταστάσεις. Καταδικάζαμε πάντοτε αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. Λέτε ανακρίβειες και ψέματα στη Βουλή κυρία Μπακογιάννη. Και λέτε ότι στηρίζουμε τις ενέργειες άλλων, των οποίων έχουμε πέσει θύματα» είπε ο κ. Κοντονής, ζητώντας και παίρνοντας το λόγο.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top