Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ πάνω από τις φλόγες και τα αποκαΐδια

Για ανικανότητα κατηγορεί η αντιπολίτευση τον Ν. Τόσκα

Φωτιά άναψε και ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ μετά τη χθεσινή διαρροή στο ΑΠΕ παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι βλέπουν σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα και ενώ μέσω twitter ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει πως έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα για πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και του πυροσβεστικού σώματος

«Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες» έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

«Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας.Να σωθούν οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Αυτή είναι η ευθύνη του υπουργού» έγραψε στην δική του παρέμβαση μέσω twitter o πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη και τη ΝΔ.

«Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα.  Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας» υποστήριξε η ΝΔ για να απαντήσει το Υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη:   «Καλό θα είναι και η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική», την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε με νέο tweet σήμερα.  

Εκ των κυβερνητικών στελεχών ο Σταύρος Κοντονής  επανέλαβε και σήμερα από τη Ζάκυνθο τα περί σχεδίου εμπρησμών.

Επικριτική για την κυβέρνηση ήταν η αντίδραση και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι  «ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται».

«Το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης  και επιχειρησιακού σχεδιασμού» έγραψε σε δική του ανάρτηση  ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.  

Μέσα σε όλα πάντως εντύπωση προκάλεσε και μία αδιανόητη δήλωση συμβούλου της Ρένας Δούρου που είπε οι πυρκαγιές είναι…  φυσικά φαινόμενα!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top