Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Καμμένο

Συνεχίζεται η «βεντέτα» με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ

"Μουρμούρα" στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δ. Καμμένο

«Μουρμούρα» επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διαφοροποίηση του αντιπρόεδρου της Βουλής και βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 3 για το πανεπιστημιακό άσυλο, στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Αν και επισήμως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο, η «γκρίνια» ήταν έκδηλη αμέσως μετά την ψηφοφορία στους διαδρόμους της Βουλής και στο περιστύλιο, σχετικά με την στάση του κ. Δ. Καμμένου, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιείται, ενώ ακόμη και σε συνεντεύξεις του δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Η σχέση του πάντως με τον ΣΥΡΙΖΑ για αρκετούς τείνει να πάρει χαρακτήρα «βεντέτας», από την «καρατόμησή» του,  λίγες ώρες μετά την τοποθέτησή του, στις 23/9/15, στην θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.  Αιτία μία ανάρτηση με την φωτογραφία στρατοπέδου συγκέντρωσης στο facebook  (με την επιγραφή «η εργασία  απελευθερώνει») , την οποία ο ίδιος απέδωσε σε χάκερς.  Ο παραλληλισμός όμως των επιπτώσεων του μνημονίου με τους Εβραίους θύματα του ολοκαυτώματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αν και το ζήτημα ήταν ήδη γνωστό όταν ανακοινώθηκε η σύνθεση της      

Και μπορεί η  πρόταση για την εκλογή του ως αντιπροέδρου της Βουλής να φάνηκε ως τρόπος να γεφυρωθεί η κόντρα στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όμως  αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο  Νίκος Φίλης, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Μάριος Κάτσης , ο Γιώργος Ψυχογιός και η Ευαγγελία Καρακώστα) επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών»,  αν και παρευρέθηκαν στην ψηφοφορία, ενώ  άλλοι  24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να απουσιάσουν, χωρίς στείλουν επιστολή στο Προεδρείο για να γνωστοποιήσουν  τι θα ψήφιζαν εάν ήταν παρόντες.

Από την ίδια ψηφοφορία απουσίασε  πάντως και σχολιάστηκε ιδιαίτερα επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλος,  που και εκείνος  δεν έστειλε  επιστολή γνωστοποίησης της πρόθεσης ψήφου.          

Αν η στάση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε ρόλο στην απόφασή του σήμερα να καταψηφίσει το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο ή αν οφείλεται σε προσωπικούς ιδεολογικούς λόγους το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Ζήτημα κυρώσεων πάντως δεν υπάρχει,  καθώς δεν είχε τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την στάση των βουλευτών τους στην σημερινή ψηφοφορία, ενώ και κανείς δεν θα ήθελε προτού καν μπει το φθινόπωρο να πέσει η δύναμη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στους 152 μόλις βουλευτές.

 Σίγουρο είναι όμως ότι η κόντρα του Δ. Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ  καλά κρατεί και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και πάλι, σε ζητήματα όπου υπάρχει ιδεολογικός λόγος,  ως πραγματική αιτία ή ως πρόφαση, ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας…  

 Διαβάστε ακόμα:

Ο Καμμένος εξηγεί γιατί καταψήφισε το άσυλο και… κρεμά στα μανταλάκια 7 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top