Κικίλιας: Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τις κατασχέσεις και τα ψέματα του Τσίπρα

«Σαν να μην έφτανε ότι τους παίρνει τα σπίτια, τους κουνάει το δάχτυλο με αλαζονεία»

Κικίλιας: Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τις κατασχέσεις και τα ψέματα του Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας,  κατά την σημερινή  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τις κατασχέσεις αλλά και τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη.    

«Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες;  1.000 κατασχέσεις την ημέρα! Αφού πρώτα τους είπε ψέματα και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια» τόνισε ο κ. Κικίλιας.   

Όπως επίσης ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ «το πλεόνασμα Τσίπρα του 2016, να γνωρίζουν οι Έλληνες, ότι είναι υπερφορολόγηση + κατασχέσεις + το Κράτος δεν πληρώνει όσα χρωστάει στους ιδιώτες. Δεν πάει στην κοινωνία, αλλά στην οικοδόμηση ενός κομματικού Κράτους με διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, Υπουργεία και κομματικά γραφεία».

Σχετικά με τα 42 φορές επιπλέον μέτρα  που υποστήριξε ο πρωθυπουργός ότι του ζητούσαν οι εταίροι, ο κ. Κικίλιας σχολίασε:   «Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δις μέτρα που φέρνει επί 42 φορές = 151,2 δις μέτρα.  Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα.  Και κάτι ακόμη για τις αλχημείες του. Για να επιστρέψει αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δις σύνολο.  Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα».  

«Λέει ψέματα – Φέρνει τέταρτο Μνημόνιο»  

Έκανε επίσης λόγο  για  «παραμύθι» που έφτιαξε ο κ.  Τσίπρας για «να το μασήσουν οι Έλληνες», σχετικά με τα Μνημόνια:   

 «Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα! Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει, τέταρτο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια, χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν».

«Από το go back κ. Μέρκελ στο “ανοιχτόμυαλη ηγέτις”»

 Σχετικά επίσης με την αλλαγή στάσης έναντι της κυβέρνησης της Γερμανίας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε:  

«Τι και αν από το “Go back κ. Μέρκελ” έγινε χτες “η ανοιχτόμυαλη ηγέτις” ή από το “όσοι δεν είναι καλά στη ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης” που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε “ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική Κυβέρνηση”. Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα.  Κόβει ξανά μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.  Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έδινε, για την καρέκλα».

 Κατέληξε στην εισαγωγική του δήλωση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας:  

«Πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top