ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ! Ο Σταθάκης καλύπτει τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ για το ΕΦΑΠΑΞ

« Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα – Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς» - Πρώτη ανάρτηση 15:14

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό» είπε ο Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις καταγγελίες της ΝΔ ότι ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ έδωσε πολύ υψηλό εφάπαξ στον εαυτό του.

«Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος…» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, είπε πως «το θέμα των συντάξεων είναι ακόμα ανοιχτό» και τόνισε πως «το 2018 ήταν ένα απόλυτα κρίσιμο θέμα».

«Υπάρχουν τρία θέματα που πρέπει να είναι σαφή, έγινε μία συμφωνία στο πρώτο και βασικό για το 2018 το οποίο όπως φαντάζεστε εάν δεν γινόταν αυτή η υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει το 2018 θα ήταν ανοιχτή μία συζήτηση για το εάν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα ή όχι για το 2018. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Άρα τα θέματα στα οποία συζητάμε και είναι ανοιχτά είναι το 2019 και 2020 και τα εργασιακά. Δεν είναι θέμα υποχώρησης τα θέματα αυτά πλέον έχουν τη δική τους αυτονομία, δεν έχουν κλείσει και θα βρούμε και εκεί κάποιον τρόπο να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό. Το θέμα των συντάξεων είναι ακόμα ανοιχτό, σε τεχνικό επίπεδο τουλάχιστον έγιναν κάποιες συγκλίσεις»  πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top